Senaste Kommentarerna

fredag 7 januari 2011

NASA mot Steve Loughran

Nasa har investerat miljarder dollar i avancerad teknik för att ta detaljerade bilder på vårat solsystem, men har nu fått konkurrans av amatörastronomen Steve Loughran. 44 årige Steve Loughran har från sin trädgård, i Cambourne - Cambridgeshire, lyckats ta makalösa bilder på stjärnor och konstellationer, däribland Andromedagalaxen. Och detta med utrustning för under 100.000 kr.

Steve Loughran's bild på Messier 31, även känd som Andromedaalaxen


Idag släppte NASA sin mest detaljerade bild på Andromedagalaxen tagen med deras Herchel infraröda rymdteleskop. Teleskopet skickades ut i maj 2009 och kostade tiotals miljoner dollar. Men Steve Loughran's hemmagjorda bild kan mäta sig med NASA's i alla aspekter.

NASA's mest detaljerade bild på Andromedagalaxen



Steve Loughran berättar att det kan ta honom lika lång tid att ta en bra bild som att bearbeta den. En gång arbetade han 14 timmar med bara en bild. Han blev intresserad av atronomi för 4 år sedan då han genom en teleskop studerade en månförmörkelse. Sedan dess har han blivit besatt av sin hobby, och är himlen klar hittar man honom i trädgården kikande mot stjärnorna.



Hästhuvudnebulosan



NGC7000 - Nordamerikanebulosan



Messier 42 - Orion Nebulosan



[Källa]

snabbisen - din snabbaste väg till lycka

0 kommentarer: