Senaste Kommentarerna

torsdag 20 januari 2011

Jobb och utvecklingsgarantin Fas 3

Jag har en kompis som trots bra utbildning inte har lyckats hitta ett arbete efter att han blev arbetslös. En period var han hoppfull och glad i hågen, men nu efter 450 dagars arbetslöshet blev han erbjuden Jobb och utvecklingsgarantin då han blev utförsäkrad hos sin arbetslöshetsförsäkring (a-kassan). Efter ytterligare 450 dagar deltar han nu i något som kallas för Fas 3. Vilket hemskt namn!
Hans historier om hur han slussades mellan Eductus Academedia, praktik hos företag och där han är nu en jobbagent "IB West" är som en parodi. Att oseriösa företag ska kunna utnyttja situationen och tjäna mängder med pengar på andra människors olycka är ofantligt tragiskt. Min kompis är inte lika glad i hågen idag, han äter antidepressiva tabletter och han undviker ofta att träffa sina vänner. Till och med hans barn märker att pappa inte är som vanligt längre. Men det bryr sig Arbetsförmedlingen inte sig om. Istället kopplar de in en socialkonsulent från Arbetsförmedlingen Rehabilitering som ska komma underfund med varför min kompis mår dåligt. Kanske kan de koda honom för ett funktionshinder då hans arbetsförmåga är begränsad. Då kan oseriösa företag få ytterligare ekonomiskt stöd i form av lönebidrag om de anställer honom.

Regeringens jobbpolitik har gjort en frisk människa till sjuk och erbjuder nu hans tjänster till rabatterat pris. Tro inte att Försäkringskassan sjukskriver honom, för där har Regeringen bestämt att ingen är sjuk nog för att inte arbeta.

Nu har jag listat ut vad regeringens jobbpolitik går ut på. Att skapa låglönetagare genom att göra människor sjuka och erbjuda dem till företagen för en spottstyver.
Starkt jobbat Fredrik Reinfeldt, Jan Björklund, Göran Häggström och Maud Olofsson! Ni har verkligen lyckats med det nya arbetarpartiet. Frågan är om dessa arbetstagare någonsin kommer att kunna resa sig på nytt...

Vad gör min kompis hos IB West? Jo! Han kör runt i en buss och hämtar alla nedbrutna arbetslösa deltagare och kör dem till IB West's lokaler där de sedan arbetar gratis på IB West caféteria och tjänar pengar åt dem, andra utför legoarbete för andra företag och tjänar pengar åt IB West, samtidigt som IB West inte behöver betala någonting för dessa arbetslösa. Till råga på allt får IB West betalt av Arbetsförmedlingen för att utnyttja var och en av dessa stackars satar.

Fy fan vilket ruttet land detta har blivit. Jag kommer aldrig mer att rösta på Alliansen och deras vedervärdiga människosyn. Och jag skiter fullständigt i jobbskatteavdraget.

snabbisen - din snabbaste väg till lycka

Reaktioner:

8 kommentarer:

Tack!

För att du aldrig mer kommer att rösta på Alliansen och är villig att strunta i jobbskatteavdraget.

Fler som du med insikt behövs!

MVH
Bella

Jag har aldrig röstat på Alliansen, genomskådat dem för länge sedan. Skönt att du och förhoppningsvis ännu flera människor kommer att på sikt genomskåda dem. Hoppas bara inte att det är försent då samt att det är väldigt tråkigt att vi ska behöva vänta ut tiden till nästa val.

Hej du,

Känner väl till situationen...är själv tvåbarnsmor och haft en utmattmingdepresion bl a på grund av arbetslöshet. Har två akademiska utbildningar men varit tvugnen att "nöja" mig med korta viakriat och sk Arbetsmarknadspolistiska lösningar. Csn får man betala trotts att man lever på minimun. Att få vardagen att räcka till, att ha till barnen, att leva på vikariat, att söka och "sälja" sig själv om och om igen...utan resultat ledde till att självförtroendet kollapsade. Och det värsta har varit barnens undran varför man inte jobbar...och attityden i samhället över huvudtaget. Man "räknas" inte om man är arbetslös. Man finns inte och respekteras inte.
Jag skulle råda din vän att söka psykiatriskt hjälp. För mig tog det emot väldigt...men tills slut fick jag den hjälpen och insikten att det var inte fel på mig, utan på situationen. Där fick jag även hjälp till längre tids sjukskrivning och kom igenom försäkringskassans "nålsöga". Gör man det får man bättre hjälp.

Direkt efter 2 års sjukskrivning och fas 1 på AF fick jag en tumör (förstadie till cancer)och blev åter sjukskriven...en månad. Snart är den tiden slut och det blir att skriva in sig igen på AF. Fas 1 kanske igen...Men nu är jag bättre utrustad för vad som komma skall, tack vare psykolog och även carriärscoach (genom AF, men i PRIVAT regi...viktigt!). Din vän måste lära sig- och förstå och acceptera att det är inte fel på honom!!! Han gjorde sitt för att bidra till samhället! Låt inte situationen verifiera vem han är- han ÄR han...det är fel på situationen. Hjälp honom att skaffa bättre hjälp. Att få depression är antagligen en väg ut i livet- eller bort från livet. Hjälp honom genom samhällets nålsöga. Han har, i den situation du beskriver stora chanser att bli hel sjukskriven och en chans att "ledigt" från det djävliga han befinner sig i...och få tillbaka sin självkänsla.

Jag tycker inte det är alliansens fel. Den här utrensningen började redan på sossarnas regeringsperiod. Det som är fel är dock att arbetsgivaren ska få betalt för fas-3 deltagaren. Jag tycker också att människor som är sjuka inte ska tvingas ut i åtgärder. Men i övrigt måste man försöka få folk tillbaka i arbete. Ju längre tid som går desto mer måste man anstränga sig som person. Lösningen är att ta reda på vad man själv vill, styra mot det och bli fri från alla som bara vill utnyttja en. Fas 3 kan väl ändå vara bättre än att sitta inklämd bland en massa andra arbetssökande i ett kvavt jobbsökar-rum med ointresserade coacher.

Detta ska anmälas till AF! Mycket viktigt att ni anmäler såna här oegentligheter. Reglerna är glasklara: den som utför ARBETE ska ha LÖN. Detta via direkt info från AF.

Ja en sådan vänster propaganda!

Vänd på det och se hur det var för ca 5 år sedan. Förtidspensionerna gick krafitgt upp pga av övergång från långtidsarbetslös till förtidspension. Detta för att det såg bättre ut för Göran och Co. Alla Förtidspensionärer gölmdes bort och problemet var löst ansåg sossarna.

Nu när någon tar tag i problemet och vill hjälpa de som varti utanför arbetsmarknaden länge så är inte det heller bra. Visst så kan det bli bättre men detta är början av ett mycket krävande arbeter som sossarna lämnta kvar efter deras tid vid makten.

Säg att det bara är 1 på 100 som får ett jobb efter FAS3 så är det en oerhörd skillnad för den personen. Men visst så skall man aldrig vara nöjd. Fortsatt arbete i denna linje som regeringen nu gör är mycket viktigt. Se över, ompröva och förbättra om det behövs men att arbeta i denna riktining men människan och personen i fokus är det som kommer göra skillnad.

Rösta rätt rösta på alliansen även i fotsättningen om ni vill ha ett stabilt land med god ekonomi som är grunden för en god välfärd.

Over and out

PD

Ja du man känner igen det där. Inte första gången man hör om någon som har det så. Det är så tragiskt att det ska behöva vara så illa.

Jag trodde att slaveriet avskaffades för länge sedan, men aliansen eller rättare sagt nollor har bevisat att det har kommit tillbaka i modern tid. Då får vi kalla aliansens politik för modern slaveri!