Senaste Kommentarerna

lördag 16 april 2011

Svensk pedofil Johan Elwing fast i Tyskland

Vad gör man med pedofiler? Jag såg Uppdrag Granskning som hade ett program om detta och kontentan var "en gång pedofil, alltid pedofil". I Tyskland grep polisen en svensk man som haft sex med barn. Mannen - som heter Johan Elwing - är 67 år gammal och jobbar som engelskalärare på Waldorfskolan i Berlin (Waldorfschule Märkisches Viertel)

Johan Elwing
Han åkte till Haiti med täckmanteln att han ville hjälpa de nödställda, men hans egentliga ärende var att hitta barn som han kunde utnyttja sexuellt. Han till och med försökte att smuggla in ett barn till Tyskland så att han kunde fortsätta att våldta barnet.

Gud vilka vidriga äckel pedofiler är. De borde låsas in och aldrig släppas ut i samhället igen. En sexuell läggning kan man aldrig bli av med. En gång pedofil = alltid pedofil. Lås in dom jävlarna på livstid.

Men först kanske dom ska få gotta sig med Vassilios Bakalis som också verkar ha en skev världsbild.

snabbisen - din snabbaste väg till lycka

Reaktioner:

40 kommentarer:

Usch!

Jag kan bara instämma, det är en sexuell läggning och den kan man inte "bota".

Ja Usch! Vilka enfaldiga människor de är.

Läs mer Ocensurerade nyheter på www.vgnt.se

Den här typen av brott kan ALDRIG förklaras eller förlåtas!!! Lås in förövarna på livstid - kastrera dem - häng ut dem - lämna dem aldrig ifred så länge de lever!!!

Jag lider med Jihan Elwings familj!! han har förverkat all rätt att leva i ett samhälle!!! Shame on him och alla hans gelikar. Så fruktansvärt ryggradslöst att inte söka hjälp för sina problem och istället utnyttja de mest försvarslösa av de försvarslösa - fattiga barn från tredje värden. Det finns inga ord för att uttrycka den avsky jag känner för sådana personer.

Äckel är vad dom är!!!

Johan Elwing hade sexualundervisning när jag gick 7:an eller 8:an i Kristofferskolan. Så intresset för minderåriga är förmodligen inget som uppkommit på äldre dagar.

...det var i mitten på 80-talet.

Hade Elwing som klasslärare i Kristofferskolan på 90-talet och det var ganska så uppenbart att han var intresserad av små pojkar även då..

Skönt att det inte bara är jag som tycker så jävla, förbannat illa om dessa satans förbannade skitstövlar. Fan jag har inga ord som kan förklara vilken förakt jag känner.

Är ni så naiva att ni tror ordagrant på allt media skriver? "Vaccinera dig mot svininfluensa annars döööööööör du"... -bra, nu finns det (återigen enligt media) massor med framförallt barn som fått sömnsjuka av biverkningarna. Jag avskyr också pedofiler, det är en vidrig böjelse, men vänta till de är dömda innan ni förtalar dem offentligt. Var du där eller? Har han förgripit sig på dig eller? Man är oskyldig tills motsatsen är bevisad! Jag hade Elwing som lärare och han visade INGA sådana tendenser. Tvärt om, han är en av de bästa lärare jag sett och jag kan inte föreställa mig att han skulle göra ngt sådant. Det har tidigare förekommit fall i media där barn anklagat lärare för diverse saker, vilket sedan visade sig vara att barnen mådde dåligt och ville ha uppmärksamhet och läraren blev frikänd. Inser du vad du har gjort med ditt ogenomtänkta förtal? Snacka kan man när man VET FAKTA!

Jag hade Elwing som lärare redan 1970, och sedan under hela skoltiden och har sedan sett honom ända till det han slutade. Själv har jag personliga erfarenheter av hans närmanden. Bland annat så fotograferade han oss småpojkar under natten när vi sov då vi var på klassresa. Han visade några av bilderna under en lektion, och då och då har jag undrat om det fanns bilder som han inte visade.
Det är helt rätt att Elwing är en underbar pedagog, kanske den bästa som funnits i de ämnen han undervisade i. Det vet jag, inte bara från barnperspektivet, utan också eftersom jag varit kollega med honom när jag jobbade på Kristofferskolan under ett par år. Han var älskad av oss barn. Och saknaden var stor när han åkte till Stuttgart för att gå på lärarseminariet.
Jag anser att jag inte förtalar, i och med att han varit närgången mot mig i en situation då jag varit naken under en klassresa. Inte bara då, utan ofta, talade han om snoppar, om sin och oss pojkars.
Det finns fler saker att berätta, och fler detaljer. Jag har för avsikt att snart träda fram med vad jag vet. Och, jag skriver här för första gången och är INTE någon av de tidigare anonyma bloggarna.

... och som tillägg till min förra kommentar: att någon inte kan FÖRESTÄLLA sig att han skulle kunna göra något sådant, betyder ju inte att han inte skulle kunna göra, eller ha gjort något sådant. Det är just det som är det stora problemet med den här typen av tabubelagda handlingar. De väcker sådant obehag att det helt enkelt är lättare att vända bort blicken. När det handlar om sexuella övergrepp på barn och incest i familjer är det just tystnaden som är den stora fienden.

Hade honom dels i Skolan under 70 talet samt som kolloledare...polletten ramlade ner nu...han var alltid med pojkarna på kollot, alltid i Bastun, alltid noggrann tvätt kontroll av oss innan sängdax...

Tycker att det här är väldigt obehagligt,skrämmande och äckligt. Jag får kvälvningar. Gick själv i skolan samtidigt som Elwing jobbade som lärare där. Detta är en person som alla visste vem han var, högt aktad. Men jag hade ingen aning om att han var/är lagd åt detta håll. Jag har nu i efterhand fått veta att det fanns folk i skolan som visste och att det gick rykten. Skrämmande. Undrar hur många han har utnyttjat. En del lär nog träda fram nu.

Varförö kontaktar inte ni som har egna erfarenheter av närmanden mm polisen? det finns en enhet för sexualbrott mot barn. Helt säkert är det värdefullt för åklagaren i Berlin om svenska kollegor kan ge en tydligare bakgrund till lärarens historia med barn, även om brotten idag är preskiberade. Det är polisen som ska utreda! Tänk om ni som varit med om saker på den tiden hade berättat för föräldrar/skolan/polisen!

Vi ska. Och vi berättade, men återigen: tystnaden, tigandet och "vi kan inte föreställa oss att han ..." är fienden. Det ligger i sakens natur att det är obehagligt att träda fram om man känner sig ensam i sina upplevelser. Nu, bland annat genom denna blogg, samlas krafter och genom en sådan gemenskap känner sig fler tryggare och vågar kanske träda fram. Jag undersöker möjligheterna att öppna ett slags forum dit uppgifter kan lämnas på ett säkert sätt. Dessutom ska Kristofferskolan, som idag har en helt ny generation lärare, få en möjlighet att kontakta alla före detta elever (sedan 1968). Skolan torde vara intresserad en renande process, och de som känner sig som offer får därigenom möjlighet till upprättelse.

Det är ju just tystnaden och tigandet som är så obehagligt. Att det fanns folk som visste om detta men valde att tysta ner det och då menar jag inte de som blev utsatta utan de runt omkring som såg alla signaler men valde att tiga.
Tycker absolut att du ska försöka öppna ett forum, en mycket bra ide.

Jag gick i samma klass som hans son...vi lekte ibland hemma hos honom o han va hos mig, men i skolan va han ett svin mot mig.

Nu börjar man ju undra om pappan gjorde nått mot honom o då kan man ju förstå varför han va så skum.

Gillade aldrig hans pappa även om han va en bra lärare, tyckte han va läskig. Gillade inte att vara hemma o leka hos dom.

Säger de stackars barn o stackars hans fam.

Ni verkar intelligensbefriade hela bunten. En hoper hyenor som skvallrar på behörigt avstånd. Låt polisen sköta sitt och sluta tjattra. Agera sakligt om något finns att agera kring, annars återgå till era liv och gör nåt vettigt.
Z3

själv har jag känt honom sedan sjuttiotalet när jag gick på kristofferskolan och har bott hos hans familj ett tag och har aldrig upplevt något beteende som påpekade på dom aktiviteter som ni åklagar honom för. Det är ju så lätt att påstår allt det där när man döljer sig bakom anonymiteten.
Är ni så fega att ni endast vågar yttrar era hittills obevisade påståenden anonymt? eller står ni bakon vad ni säger och skriver under med era namn?

Jan Michael Zehle, Adelaide, South Australia

Personliga erfarenheter i form av närmanden är bevis åtminstone för den som blivit utsatt för dem, som jag själv. Polisen kan sköta sitt ännu bättre om vi som har dessa personliga upplevelser kan fylla på förundersökningsmaterialet.
När det gäller denna typ av kränkningar är det helt naturligt att vilja gömma sig bakom anonymiteten, inte minst för att slippa bli kallad intelligensbefriad eller hyena av någon som uppenbarligen bara vill spy galla. Jag skulle också själv våga släppa på anonymiteten om jag befann mig på södra halvklotet.
Emellertid, under veckan som kommer ska jag inleda en dialog med Kristofferskolan, där jag både varit elev under 12 år och arbetat som lärare ett par år. Dessutom kommer åklagaren i Berlin att få brev. Återigen personliga erfarenheter är bevis för oss.

Hoppas verkligen att du som har personliga erfarenheter kan få någon form av upprättelse. Du kan också vara säker på att polisen behöver alla upplysningar gällande ärendet och allt som kan hjälpa till med personkartläggningen är säkerligen av största vikt. Dessutom behöver vi alla andra inte alls känna till din identitet. Däremot är det bra att veta hur sådant kan gå till och tystas ner.

Jag hoppas Kristofferskolan lägger alla papper på bordet och att de är intresserade av att rannsaka sitt sätt att ha hanterat detta i många år! Och jag hoppas att alla som blivit utsatta vågar och orkar berätta vad de blivit utsatta för!
Och snälla lämna Johans barn utanför detta! De har med all sannolikhet ett tillräckligt helvete just nu!

hade honom också som läare i från 5-8 an.
Och jag tyckte hela klassen förändrades när han blev klassföreståndare, tog alltid killarna parti.
Jag blev utsatt för mobbning fick bara höra av honom att det är nått som jag fick ta hand om själv.
Och slutade gå till kristoffer skolan till slut.

Vill lämna några aktuelle nyheter i fallet. Media skriver gärna sensationsnyheter, men när historien tar en mindre spektakulär vändning, blir den snabbt ointeressant. Aktuella informationer:

1. Åklagaren har lagt ner alla anklagelsepunkter som gäller barnhandel och import av barn till Tyskland liksom även anklagelserna om sexuella övergrepp mot barn i Haiti.
En pedofilring som säljer barn tycks aldrig ha funnits utom i polisens fantasi.

2. Just nu är Johan Elwing anklagad för sexuella övergrepp mot två (numera vuxna) pojkar för ca. 8 år sedan. Männen (pojkarna) har inte anklagat honom på eget initiativ utan under polisförhör.

3. Johan Elwing nekar till brott. Det finns tecken som tyder på att de två männens anklagelse skulle kunna vara en hämndaktion. Just nu är det ingen som vet om Johan Elwing är skyldig, förutom han själv och de båda männen.

Kommentar:
Denna typ av anklagelse går ej att tvätta bort. Den första sensationsnyheten var stor och stod i flera tidningar. Sen skriker alla: Pedofilen Johan Elwing - långt innan brott kunnat styrkas. Om Johan Elwing skulle bli frikänd, om det skulle visa sig att han är helt oskyldig, kommer det på sin höjd att bli en liten notis i någon berlinsk lokaltidning. Vad alla mins är: Pedofilen Johan Elwing. Den mannens liv är förstört, oavsett vad som händer.
Man kan bli anklagad för mord, och alla undrar: har han gjort det eller inte. Icke så när det gäller den här typen av anklagelser. Bara misstanken är formulerad tycks alla utgå från att han är skyldig, som om polisen vore ofelbar så fort det gäller pedofili.

Du har helt rätt, denna typ av anklagelser är svåra att tvätta bort. Emellertid, så kvarstår våra personliga upplevelser av närmanden. Dessa i sig själv visar på att det redan tidigt fanns tendenser och böjelser som pekade i en viss riktning. Detta, och de anklagelser som kvarstår samt material i beslagtagna datorer antyder att han åtminstone funnits med i bilden. En människa som är oskyldigt anklagad, även för denna typ av brott, vill få upprättelse, få tillbaka sitt arbete och tala om att han är oskyldig. I framtiden kommer det att visa sig hur angelägen han är att rentvå sig.

Du som lämnade aktuell info med 3 punkter, varifrån hämtade du denna information?

Sitter just nu och dricker vin med fyra "offer-elever" vi hade Elwing som engelskalärare och storebror hade killen som klassföreståndare. Vad finns det för bevis? vi har svårt att minnas killen. Han var helt klart udda och höll på att tjafsa om hans brittiska accent.

Varflr går det inte att lämna kommentare här längre?

Nu när Patrik Sjöberg brerättat vad han varit med om har andra vågar träda fram.
Kommer någon som varit utsatt för Johan E att våga ta det steget? Jag tror ni är många. Han började ju att arbeta med barn redan på slutet av -60-talet. Om bara någon enda gör sina erfarenheter offentliga kan detta bli offentligt.

Jag instämmer med tidigare kommentar: varifrån har informationen om utredningen hämtats?? Jag skulle vilja kunna följa hur det går, men hittar ingen information. Hur ska man då kunna vara saklig...?

Efter en längre tids tystnad är nu åtalet mot JE klart efter längre tids utredning. I dagens DN säger en Kriminalinspektör vid Rikskriminalens barnpornografigruppen "att 67-åringen inte är känd av svensk polis".
Så tyvärr ser det ur som om ingen i Sverige tidigare har anmält JE för otillbörliga handlingar.

Inte enbart Johan Elwing, vilket ansvar kan Kristofferskolans ledning lastas för Elwings verksamhet på denna skola, när det var så uppenbart vad han sysslade med. och vem nyper till hans kompis engelska läranen mr Price, som gästspelade på Kristoffer-skolan. Nu är det dags att syna alla kort och fram med allt !!!

Ludee Lorentz

Nu har domen kommit för JE. Han döms för sexuella övergrepp mot två 13-åriga pojkar, i hans lägenhet i Berlin 2002 och 2003.
Han har erkänt brotten, vilket gör att det blir villkorlig dom. Han har suttit häktad i nästan ett halvår och kommer nu att släppas på fri fot. Åklagarmyndigheten i Berlin har lämnat över misstankarna om ytterligare ett sexuellt övergrepp i Haiti förra året till den svenska polisen.

Så nu borde ni som har egna upplevelser vända er till polisen!

Inte helt förvånad. Jag gick i Kristofferskoaln 1976-1988. Det gick ryckten om honom i högstadiet. Jag tyckte han kunde ta i en lite konstigt och titta på en på att konstigt säät. Jag tyckte det var obehagligt minns jag.

Sitter här helt chockad. Har sökt efter Johan Elving i flera år. Han var kolloledare på Tofta Brunn i Sundborn (Dalarna)

Kan inte tro att detta är sant. Jag minns honom som en fantastisk ledare som spelade gitarr och skrev roliga texter om oss barn.

Fick själv en egen vers skriven om mig och mitt djurintresse.

Vi brevväxlade även ett tag.

Senast för två veckor sedan ringde min mamma och läste upp ett brev som hon hittat ifrån Johan. Jag blev jätteglad och fortsatte söka efter honom. Jag ringde skatteverket och de meddelade att en Johan Elving flyttat till Tyskland. Åldern stämde så jag lade ner mitt letande efter honom.

Jag såg upp till honom och tyckte jättemycket om honom.

Vill förstås att detta inte ska vara sant......

lilla grodan Nenne

Är det någon här inne som har varit på kollonin Tofta Brunn i Sundborn?

Han var en piss larare elak dum en javla idiot .vet inte om han var pedofil men han var elak och ett svin mot mig.jag slutade skolan i 6an