Senaste Kommentarerna

måndag 4 april 2011

Släpp inte lös girigbukarna i skolsalarna

Här i min hemort Örebro pågår en debatt (nej vänta, det är ingen debatt utan en diktatorisk mangling) om en kommunal skola Rudbecksskolan som sakta men säkert slaktas för att bereda väg för vinstdrivande friskolor. Är det något jag är emot så är det barnarbete. För det är ju i grunden vad det är. Utan barnen tjänar friskolorna inga pengar, alltså måste man kalla detta för vad det är "barnarbete". I kommunal/statlig regi handlar det inte om att tjäna pengar, utan då är det en utgiftspost.

När man sedan gång på gång hör hur barnen far illa kan man inte blunda för det elände som en friskola är. Någon kanske tycker att majoriteten av friskolorna sköts på ett professionellt sätt och att man inte ska döma ut friskolorna pga några rötägg. Men jag hävdar att det räcker med en skola som misslyckas för att kalla det en fiasko. Vi får aldrig, ALDRIG misslyckas med våra barn. Vi får ALDRIG experimentera med våra barn. Och sist men inte minst, vi får ALDRIG ens tänka tanken på att tjäna pengar på våra barn.

Barnen är det värdefullaste vi har. De är våra ögonstenar och vi vill deras bästa. Dessutom är de våran framtid, hela våran välfärds framtid. Att då skicka dem till en skola vars enda intresse är att tjäna pengar är inte att göra dessa barn eller vårat samhälle en tjänst. För tror ni verkligen att ägarna kommer att tänka på barnen då företagen går dåligt och måste göra en ekonomisk konkurs? Antagligen inte!

Att det framkommit att skolor driva av återfallspedofiler, hallickar och ekonomiska brottslingar gör ju saken inte bättre.

Nej det är dags att staten tar över skolorna och börjar arbetet med att göra den till världens bästa skola, för idag är det som en lotteri. Man skrapar (väljer skola) och har man otur får man nitlott.

I Örebro vet vi att Kristdemokraternas Lennart Bondeson inte är en vän av kommunal skola. Det viktigt för honom och hans parti (KD) tillsammans med de övriga borgerliga partierna att släppa in de giriga direktörerna i skolsalarna. För nu ska det tjänas pengar på de små liven - och det är du och jag samt barnen som får betala priset.

snabbisen - din snabbaste väg till lycka

Reaktioner:

0 kommentarer: