Senaste Kommentarerna

söndag 9 januari 2011

Spökstaden Ordos

Det här är Kinas mest berömda spökstad: OrdosKina växer som en stor röd bläckfisk matad med kärnkraft och mononatriumglutamat. Landet spenderar pengar på gigantiska projekt, vissa användbara och andra mindre lyckade.

En av dessa mindre lyckade projekt är staden Ordos. Ordos grundades den 26 februari 2001 (namnet kommer ifrån mongoliskan och betyder "Palatser") och har 1,548,000 invånare. Staden består av futuristiska och överutvecklade byggnader men majoriteten av dessa står tomma. Befolkningstätheten är 18 personer per kvadratkilometer och kan jämföras med New York 158, San Francisco 6688, Madrid 5293 och Dubai 408. Trots få invånare växer fortfarande Ordos okontrollerat. [Wikipedia]Klicka på Läs mer för att läsa hela innehållet!

I Ordus finns bara några få bilar.Ordos har en avant-garde konst-museum -- Helt tomt.Det här är Kinas största spökstad: Zhengzhou Nya DistriktetDet kostade $19 miljarder att bygga och består av tomma bostadshus.I Ordos och Zhengzhou Nya Distriktet finns det glamorösa byggnader.Zhengzhou Nya Distriktet - Tomma bostadshus.Park i Zhengdong Nya Distriktet.Staden Erenhot, Xilin Gol, är byggd mitt i öknen i innersta Mongoliet.Halva Erenhot är tomt, resten är under uppbyggnad.Ett gigantiskt hotellbygge i Erenhot.Ser ni den oranga området nordöst om Xinyang?Det är en ny gigantiskt stad som byggs upp, men har ännu ej fått sitt namn.
.


Det finns ca 100 bilar i staden och dessa tillhör byggnadsarbetarna.Spökstaden Dantu har varit tom i över 10 år.Staden Dantu - inte en tillstymmelse till liv.Staden Bayannao inhyser några få människor, och har ett stadshus samt ett vattenreningsverk.Spökstaden Kangbashi har kapacitet för 300,000 invånare men här bor ca 30,000.Till slut ser ni universitetet Yunnan, which was built to accosom är byggd för att inhysa 2.3 miljoner studenter. Men finns bara 11,000 inskrivna.

snabbisen - din snabbaste väg till lycka

Reaktioner:

0 kommentarer: