Senaste Kommentarerna

lördag 22 januari 2011

Tobias Billström talar klarspråk

Makt berusar och fördummar. Till slut får folket nog och gör revolt, som i Tunisien. Tobias Billström verkar inte inse att han gräver sig djupare och djupare i skiten allt eftersom intervjun fortsätter. Reportern största önskan är nog att han ska fortsätta att ge samma korkade svar "Svenska regeringen kommenterar inte tredjepartsuppgifter". Och Tobias Billström levererar.


Samtidigt är det bra att medborgarna får insyn kring hur dagens regering fungerar och på vilka grunder de fattar sina beslut. Det trista är att enskilda ministrar inte vågar stå för vad de tycker. Min tolkning av de uppgifter som läckt ut från Wikileaks är att Sveriges regering vill att flyktingar från krigshärdar skall ha med sig en fullständig CV samt ett intyg från landets ambassad om att de aldrig varit delaktig i ett hedersmord. Skulle flyktingen ha undermåligt utbildning skickas denna tillbaks för att bli kanonmat. Högutbildade flyktingar som kirurger och forskare tas emot och utbildas för arbete som spärrvakt i tunnelbanan eller som taxiförare.

Vad blir nästa förslag från regeringen? En gul dekal som alla invandrare måste bära på sina käder...

Om ni verkligen lyssnar på Tobias Billström så förstår ni att han egentligen talar klarspråk. Ingen kan nog hävda att han och Bildt inte har sagt det som Wikileaks har avslöjat. 19 gånger bekräftade han detta!

snabbisen - din snabbaste väg till lycka

Reaktioner:

2 kommentarer:

Det löjliga är ju att man inte alls kategoriskt vägrar kommentera "tredjepartsuppgifter". Men bara när det passar, som när Bildt kommenterade att han inte alls var en "liten hund".

Ja, exakt! Att vara konsekvent kräver sin man/kvinna.

Alfredo