Senaste Kommentarerna

söndag 16 januari 2011

Sportlov i Örebro

Snart är det dags för Sportlov i Örebro. Under vecka 8 är det många lediga elever som kommer att sitta framför datorn eller driva runt på stan medan oroliga föräldrar som inte kan ta ledigt kommer att kontrollringa på mobilerna för att kolla vad barnen gör.
Själva kommer vi att traditionsenligt åka till Sälen för att åka skidor och umgås med ytterligare tre familjer. Men det kostar. Det kostar en hel del att åka iväg en vecka med familjen. Bensinkostnad, hyra av stuga, liftkort, måltider och annan inköp under denna sportlovsvecka kostar några tusenlappar. Tack och lov har vi råd, men många har det inte.

Egentligen behöver man inte resa till solen eller fjällen bara för att det är sportlov, man kan lika gärna delta på aktiviteter där man bor men det är nu kråksången börjar. I många kommuner finns inga aktiviteter för barnen. Och finns det så kostar det pengar.

Egentligen borde skolan och kommunen engagera sig i detta och se till att sporthallar, simhallar och andra aktivitetcentran står tillgängliga för ungdomarna utan kostnad. Tillsammans med Arbetsförmedlingen skulle man kunna finna duktiga personer som skulle kunna ställa upp som ledare för aktiviteter som längdåkning, slalom, curling och andra vintersporter. Och företag borde ställa upp med sponsring och samtidigt få reklam, då dessa ungdomar är deras framtida kunder.

Är det en utopi jag beskriver?

Obs! Det är viktigt att religiösa samfund och kyrkor inte blir inblandade i dessa aktiviteterna. Sportlovet får inte förvandlas till mission och våra ungdomar måste försvaras från de skenheliga.

snabbisen - din snabbaste väg till lycka

Reaktioner:

0 kommentarer: