Senaste Kommentarerna

onsdag 5 januari 2011

Arbetsförmedlingen och Sociala Medier

Efter alla löpsedlar i tidningar borde Arbetsförmedlingen tipsa sin kunder att radera alla &$#*)@ ur sina profiler i Facebook, Twitter eller i deras bloggar.

Det finns väl inget mer pinsamt än att bli tagen på bar gärning, på Facebook, Twitter eller på sin blogg, av föräldrar, vänner eller arbetsgivare genom att ha lagt ut korkade inlägg. Syftet med sociala medier är att exponera våra liv, men det vi skrev för en vecka, månad, år sedan kan hoppa upp och bita oss i arslet.

Hur drabbade vi blir beror på i vilken grad vi förolämpad någon.
Att twittra medan man är full, eller tagga sina olämpliga bilder i Facebook kanske känns klockrent just då, men är inte förnuftigt och det har hänt att folk har fått sparken för några illa valda ord. Folk har till och med blivit fängslade när de har skrutit om sina begångna brott.

Så även om du inte är en mördare eller tjuv, ska du vara försiktig med vad du skriver i Facebook, Twitter eller på bloggar. Arbetsgivare som min egen söker efter information på Internet vid intervjuer, och hittas något olämpligt så är du ute ur leken.

Arbetsförmedlingen! Informera era arbetssökande om detta så att dom kan rädda situationen innan det är för sent.

snabbisen - din snabbaste väg till lycka

Reaktioner:

0 kommentarer: