torsdag 20 januari 2011

Jobb och utvecklingsgarantin Fas 3

Jag har en kompis som trots bra utbildning inte har lyckats hitta ett arbete efter att han blev arbetslös. En period var han hoppfull och glad i hÄgen, men nu efter 450 dagars arbetslöshet blev han erbjuden Jobb och utvecklingsgarantin dÄ han blev utförsÀkrad hos sin arbetslöshetsförsÀkring (a-kassan). Efter ytterligare 450 dagar deltar han nu i nÄgot som kallas för Fas 3. Vilket hemskt namn!
Hans historier om hur han slussades mellan Eductus Academedia, praktik hos företag och dÀr han Àr nu en jobbagent "IB West" Àr som en parodi. Att oseriösa företag ska kunna utnyttja situationen och tjÀna mÀngder med pengar pÄ andra mÀnniskors olycka Àr ofantligt tragiskt. Min kompis Àr inte lika glad i hÄgen idag, han Àter antidepressiva tabletter och han undviker ofta att trÀffa sina vÀnner. Till och med hans barn mÀrker att pappa inte Àr som vanligt lÀngre. Men det bryr sig Arbetsförmedlingen inte sig om. IstÀllet kopplar de in en socialkonsulent frÄn Arbetsförmedlingen Rehabilitering som ska komma underfund med varför min kompis mÄr dÄligt. Kanske kan de koda honom för ett funktionshinder dÄ hans arbetsförmÄga Àr begrÀnsad. DÄ kan oseriösa företag fÄ ytterligare ekonomiskt stöd i form av lönebidrag om de anstÀller honom.

Regeringens jobbpolitik har gjort en frisk mÀnniska till sjuk och erbjuder nu hans tjÀnster till rabatterat pris. Tro inte att FörsÀkringskassan sjukskriver honom, för dÀr har Regeringen bestÀmt att ingen Àr sjuk nog för att inte arbeta.

Nu har jag listat ut vad regeringens jobbpolitik gÄr ut pÄ. Att skapa lÄglönetagare genom att göra mÀnniskor sjuka och erbjuda dem till företagen för en spottstyver.
Starkt jobbat Fredrik Reinfeldt, Jan Björklund, Göran HÀggström och Maud Olofsson! Ni har verkligen lyckats med det nya arbetarpartiet. FrÄgan Àr om dessa arbetstagare nÄgonsin kommer att kunna resa sig pÄ nytt...

Vad gör min kompis hos IB West? Jo! Han kör runt i en buss och hÀmtar alla nedbrutna arbetslösa deltagare och kör dem till IB West's lokaler dÀr de sedan arbetar gratis pÄ IB West caféteria och tjÀnar pengar Ät dem, andra utför legoarbete för andra företag och tjÀnar pengar Ät IB West, samtidigt som IB West inte behöver betala nÄgonting för dessa arbetslösa. Till rÄga pÄ allt fÄr IB West betalt av Arbetsförmedlingen för att utnyttja var och en av dessa stackars satar.

Fy fan vilket ruttet land detta har blivit. Jag kommer aldrig mer att rösta pÄ Alliansen och deras vedervÀrdiga mÀnniskosyn. Och jag skiter fullstÀndigt i jobbskatteavdraget.

snabbisen - din snabbaste vÀg till lycka

8 kommentarer:

Tack!

För att du aldrig mer kommer att rösta pÄ Alliansen och Àr villig att strunta i jobbskatteavdraget.

Fler som du med insikt behövs!

MVH
Bella

Jag har aldrig röstat pÄ Alliansen, genomskÄdat dem för lÀnge sedan. Skönt att du och förhoppningsvis Ànnu flera mÀnniskor kommer att pÄ sikt genomskÄda dem. Hoppas bara inte att det Àr försent dÄ samt att det Àr vÀldigt trÄkigt att vi ska behöva vÀnta ut tiden till nÀsta val.

Hej du,

KÀnner vÀl till situationen...Àr sjÀlv tvÄbarnsmor och haft en utmattmingdepresion bl a pÄ grund av arbetslöshet. Har tvÄ akademiska utbildningar men varit tvugnen att "nöja" mig med korta viakriat och sk Arbetsmarknadspolistiska lösningar. Csn fÄr man betala trotts att man lever pÄ minimun. Att fÄ vardagen att rÀcka till, att ha till barnen, att leva pÄ vikariat, att söka och "sÀlja" sig sjÀlv om och om igen...utan resultat ledde till att sjÀlvförtroendet kollapsade. Och det vÀrsta har varit barnens undran varför man inte jobbar...och attityden i samhÀllet över huvudtaget. Man "rÀknas" inte om man Àr arbetslös. Man finns inte och respekteras inte.
Jag skulle rÄda din vÀn att söka psykiatriskt hjÀlp. För mig tog det emot vÀldigt...men tills slut fick jag den hjÀlpen och insikten att det var inte fel pÄ mig, utan pÄ situationen. DÀr fick jag Àven hjÀlp till lÀngre tids sjukskrivning och kom igenom försÀkringskassans "nÄlsöga". Gör man det fÄr man bÀttre hjÀlp.

Direkt efter 2 Ă„rs sjukskrivning och fas 1 pĂ„ AF fick jag en tumör (förstadie till cancer)och blev Ă„ter sjukskriven...en mĂ„nad. Snart Ă€r den tiden slut och det blir att skriva in sig igen pĂ„ AF. Fas 1 kanske igen...Men nu Ă€r jag bĂ€ttre utrustad för vad som komma skall, tack vare psykolog och Ă€ven carriĂ€rscoach (genom AF, men i PRIVAT regi...viktigt!). Din vĂ€n mĂ„ste lĂ€ra sig- och förstĂ„ och acceptera att det Ă€r inte fel pĂ„ honom!!! Han gjorde sitt för att bidra till samhĂ€llet! LĂ„t inte situationen verifiera vem han Ă€r- han ÄR han...det Ă€r fel pĂ„ situationen. HjĂ€lp honom att skaffa bĂ€ttre hjĂ€lp. Att fĂ„ depression Ă€r antagligen en vĂ€g ut i livet- eller bort frĂ„n livet. HjĂ€lp honom genom samhĂ€llets nĂ„lsöga. Han har, i den situation du beskriver stora chanser att bli hel sjukskriven och en chans att "ledigt" frĂ„n det djĂ€vliga han befinner sig i...och fĂ„ tillbaka sin sjĂ€lvkĂ€nsla.

Jag tycker inte det Àr alliansens fel. Den hÀr utrensningen började redan pÄ sossarnas regeringsperiod. Det som Àr fel Àr dock att arbetsgivaren ska fÄ betalt för fas-3 deltagaren. Jag tycker ocksÄ att mÀnniskor som Àr sjuka inte ska tvingas ut i ÄtgÀrder. Men i övrigt mÄste man försöka fÄ folk tillbaka i arbete. Ju lÀngre tid som gÄr desto mer mÄste man anstrÀnga sig som person. Lösningen Àr att ta reda pÄ vad man sjÀlv vill, styra mot det och bli fri frÄn alla som bara vill utnyttja en. Fas 3 kan vÀl ÀndÄ vara bÀttre Àn att sitta inklÀmd bland en massa andra arbetssökande i ett kvavt jobbsökar-rum med ointresserade coacher.

Detta ska anmĂ€las till AF! Mycket viktigt att ni anmĂ€ler sĂ„na hĂ€r oegentligheter. Reglerna Ă€r glasklara: den som utför ARBETE ska ha LÖN. Detta via direkt info frĂ„n AF.

Ja en sÄdan vÀnster propaganda!

VÀnd pÄ det och se hur det var för ca 5 Är sedan. Förtidspensionerna gick krafitgt upp pga av övergÄng frÄn lÄngtidsarbetslös till förtidspension. Detta för att det sÄg bÀttre ut för Göran och Co. Alla FörtidspensionÀrer gölmdes bort och problemet var löst ansÄg sossarna.

Nu nÀr nÄgon tar tag i problemet och vill hjÀlpa de som varti utanför arbetsmarknaden lÀnge sÄ Àr inte det heller bra. Visst sÄ kan det bli bÀttre men detta Àr början av ett mycket krÀvande arbeter som sossarna lÀmnta kvar efter deras tid vid makten.

SÀg att det bara Àr 1 pÄ 100 som fÄr ett jobb efter FAS3 sÄ Àr det en oerhörd skillnad för den personen. Men visst sÄ skall man aldrig vara nöjd. Fortsatt arbete i denna linje som regeringen nu gör Àr mycket viktigt. Se över, ompröva och förbÀttra om det behövs men att arbeta i denna riktining men mÀnniskan och personen i fokus Àr det som kommer göra skillnad.

Rösta rÀtt rösta pÄ alliansen Àven i fotsÀttningen om ni vill ha ett stabilt land med god ekonomi som Àr grunden för en god vÀlfÀrd.

Over and out

PD

Ja du man kÀnner igen det dÀr. Inte första gÄngen man hör om nÄgon som har det sÄ. Det Àr sÄ tragiskt att det ska behöva vara sÄ illa.

Jag trodde att slaveriet avskaffades för lÀnge sedan, men aliansen eller rÀttare sagt nollor har bevisat att det har kommit tillbaka i modern tid. DÄ fÄr vi kalla aliansens politik för modern slaveri!