Kom nu alla barn nu ska vi klistra ihop några köttslamsor och göra en härlig filé till middag. Visst låter meningen konstigt!
Men i EU-kommissionen röstade de flesta länderna för ett köttklister för att producenter ska få limma ihop små köttbitar till större filéer. Jag trodde att det var dessa köttslamsor som de gjorde köttfärs av.
Avdelningsdirektör Evelyn Jansson-Elfberg på Livsmedelsverket säger att det inte är någon fara med att äta det, men kunden riskerar att få betala ett för högt pris för fusk-filén.
Aftonbladet har gjort en rundringning till några butiker och ingen butik säger sig vilja saluföra klistrad kött men hur pålitliga är dessa köpmän. Det var ju inte länge sedan de packade om gammalt kött och sålde det som färskt.
I Örebro kallar vi denna klipp-och-klistra metod för Marjasin-tekniken. Och vi som känner till den fd landshövdingen i Örebro Sigvard Marjasin vet ju vart den tekniken ledde...till fördärvet. Så varför uppfinna hjulet på nytt.
Lägg ner skiten!
0 kommentarer:
Skicka en kommentar