Senaste Kommentarerna

lördag 27 februari 2010

Bildspecial - Jordbävning i Chile

Kl 07.34 svensk tid på lördagsmorgonen drabbades Chile av ett jordskalv som uppmättes till magnituden 8,8 och myndigheterna har räknat till 120 döda just nu. Nu befarar länder runt stilla havet att en tsunami kan drabba dem.

Bilar liggar omkullkastade efter att motorvägen de färdades på förstördes under jordbävningen.Mannen tittar på sitt hem som ligger i ruiner.Invånare i staden Talca hittar kroppar efter döda efter jordskalvet.
Väggarna på apoteket i Vina del Mar har rasat. Jordbävningen orsakade brott på kablar och hela Santiago mörklades och skräckslagna människor sprang ut på gatorna i pyjamas.Hela vägnätet i Santiaga har kollapsat och broar har rasat.En polis dirigerar trafiken på en väg som fortfarande är intakt.Rök från brinnande byggnader färgar himlen svart.En invånare från staden Talca tar en bild på förödelsen.Dr. Charles McCreery från Hawaii.talar med "Pacific Tsunami Warning Center" då man befarar att en tsunami kommer att drabba ön.Invånare i staden Talca hjälps åt att gräva fram överlevande och döda ur ruinerna.Ett hotell har blottlagts av jordbävningen.En kvinna sitter framför sitt forna hem.Räddningsarbetare söker efter överlevande i ett bostadsområde.Nödställda hjälps i säkerhet.Kanske kan man rädda något.Överallt ser man spår av jordbävningen.Chockade chilenare tittar på kaoset.Förödelse så långt ögat kan nå.Bilden är tagen av astronauten Soichi Noguchi ombord den internationella rymdstationen och visar Chile.Bilar har strandat på de förstörda vägarna.Bilar är begravda under rasmassorna.Invånarna i staden Concepcion kan knappt tro sina ögon.Tack och lov är vi oskadda.Ingen känner sig säker längre.

Reaktioner:

1 kommentarer:

Hej! Vart har du hittat bilderna? Som svensk-chilenare vill jag gärna se fler! :)