Senaste Kommentarerna

torsdag 3 februari 2011

Ytterligare hån från Regeringen

Idag torsdagen den 3 februari finns det totalt 58430 lediga platser utannonserat på Arbetsförmedlingen (Platsbanken). Konjunkturen fortsätter att förstärkas kraftigt och leder till större möjligheter för arbetssökande att hitta ett arbete. Personalen på Arbetsförmedlingarna runtom i landet vet att de arbetslösa gör vad de kan för att hitta ett nytt jobb och försöker att stödja dem så gott de mäktar med, trots att Regeringen ofta sätter käppar i hjulet för dem.
Den 1 februari satte Regeringen ytterligare en käpp i hjulet. Då bestämde de att sätta ett tak på 2500 kronor på det ekonomiska stödet intervjuresa och ändra benämningen till bidrag.

Regeringen hånar de arbetslösa ytterligare genom att skriva så här på www.arbetsformedlingen.se:

Syftet med stöd för intervjuresa (sökanderesa) är att öka den geografiska rörligheten genom att ge stöd till dig som väljer att söka arbete på annan ort än hemorten.

Regeringen vet att ingen lättvindigt väljer att flytta till ett arbete och kräver därför att arbetslösa söker arbete i hela Sverige från första arbetslösa dag, därmed basta. Gör man inte det riskerar den arbetslöse att förlora sin arbetslöshetsersättning. Och nu sår Regeringen ytterligare salt på såret genom att inte ersätta en intervjuresa med mer än 2500 kr.

Underbart Regeringen, fortsätt att slå på de redan drabbade.

Ordförande i Regeringens arbetsmarknadspolitiska utskott, moderaten Tomas Tobé säger:
I de allra flesta fall så räcker det med 2500 kronor för att åka till en intervju och tillbaka. Men vi kommer nog att följa nu, att är det som så att vi kommer att se stora problem att människor känner att dom inte har råd att åka till intervjuer. Då får vi titta på det här igen.

Denna kommentar visar att Regeringen återigen genomfört en ogenomtänkt förslag. Om nu de flesta intervjuresor kostar mindre än 2500 kronor, vad är då syftet med att sätta ett tak. Självklart kommer stora resekostnader att begränsa en redan ansträngd ekonomi hos den arbetslöse. Jag får en känsla av att den borgerliga alliansen njuter av att se människor i nöd, att de njuter av att förnedra dom som redan tappat självförtroendet. Och när mediastormen rasar backar dom.

Jag förstår att Regeringen behöver mer pengar för att genomföra den femte jobbavdraget, men vakna upp nu! Matematiken är enkel! Om du ska få det lite bättre, måste någon annan få det lite sämre. Idag står du kanske på rätt sida, men ett litet virus eller bakterie kan få dig på motsatt sida på nolltid.

Den här alliansregeringen är ett hot mot Sveriges välfärd och måste aktivt motarbetas. Vi måste bli bättre på att protestera. Vi måste bli bättre på att arrangera fredliga demostrationer. Vi måste bli bättre på att visa politiker - som saknar förankring i det verkliga livet - att deras beslut påverkar många människor liv negativt.

Dessutom måste vi se till att fler intellektuella och kloka personer röstas fram för att leda vårat land. Idag verkar det räcka med att man har en kraftig underkäke för att få en plats i riksdagen. Att man sedan saknar visioner, empati eller en vettig politik - sak samma.

Ingen tidning har skrivit om denna försämring ännu, men Anders Borg verkar tro att han är delaktig i ekonomins uppgång.


snabbisen - din snabbaste väg till lycka

Reaktioner:

1 kommentarer:

Man gör inget aktivt för att motverka ungdoms arbetslösheten, man vill rentav avbefolka den glesbygd där ädelmetaller och uran har hittats. Om man ser Svensken som en aktieägare av Sverige AB så ter det sig konstigt att allians regeringen hela tiden arbetar för helt andra bolag och deras intressen.