Senaste Kommentarerna

söndag 27 februari 2011

Kränkning som informationskampanj

Frågade polisen i Multnomah county i Oregon, USA de medverkande i projekt "from drugs to mugs" om de önskade vara med i deras antidrogkampanj? Det är ju inte precis de vackraste bilderna i dessa stackars sargade människors liv.

Ansikte på kränkta individer
I bild efter bild kränks individerna under täckmantel att det kanske kan få någon annan att inte börja använda droger. Men räcker det med att visa en bild på kränkta människor som har fastnat i drogernas fasansfulla klor? Möjligtvis orsakar det skrattsalvor i skolsalarna.
I många år har man haft varningsetiketter på cigaretter med texten "rökning dödar" och bilder på förpestade lungor. Det har visats filmer med människor som blivit sjuka av rökning och som måste andas via hjälpmedel, men har det minskat antal nya rökare? Har inbitna rökare slutat? Möjligtvis marginellt.
Det enda som effektivt kan minska konsumtionen av cigaretter och andra droger är FÖRBUD! FÖRBUD och proaktivt arbete att bekämpa inhemsk tillverkning och effektiv tullverksamhet för att förhindra smuggling.

Matematiken är enkel! Så länge det finns droger så kommer det att finnas missbrukare. Och ingen informationskampanj i världen kommer att kunna sätta stopp för det. Inte ens de som kränker individen.

snabbisen - din snabbaste väg till lycka

Reaktioner:

9 kommentarer:

Sv: vi jobbar ju så därifrån komemr pengarna till shoppingen :P

Jag tror inte att förbud hjälper någon. Det skapar bara en större undergroundmarknad.

Förbud innebär att färre kommer i kontakt med droger. Därefter får man satsa resurser på att klämma åt smugglare och langare. Trägen brukar vinna, men det gäller att fortsätta kampen oförtröttligt

Svar: Heh, tack så mycket! Jodå, tanken har redan slagit mig. Satt igår och sa något i stil med "alltså, så här i efterhand så är jag glad att Kissie inte länkade. Jag har ju fått fan så mycket mer uppmärksamhet nu, än vad jag hade fått om hon gjort det". Det är ju inte dessutom varje dag man målas upp som "the good guy" ;)

Ah, den här drogkampanjen. Såg den på aftonbladet igår. Vet inte riktigt vilken nytta dem tänkt att den skulle göra. De flesta av ansikterna ser ju dessutom riktigt jävla sargade ut från början. Hade kanske varit lite bättre om man använt en "före-bild" på någon som var "prom queen" eller dylikt.
Dock så är sådana här kampanjer helt menlösa. Jag menar, vem tänker inte "äsch, det där händer aldrig mig!"

Mer förbud och strängare straff stoppar mycket...

förbud medför farligare varor och farligare samhälle med mer internationell brottslighet. Drogerna försvinner ingenstans, de kommer att öka, frågan är bara vem som får vinsten. De kriminella organisationerna eller staten.

Och med propaganda vinner man inget i längden. Det skall vara neutral information, den visa människan vill inte skada sig själv.

Förbud tillsammans med resurser att motarbeta kriminella element tror jag är en framgångsrik metod. Sverige är inte ett land som internationell brottslighet skulle vända blicken mot om straffen var höga, kampen mot kriminalitet var en "pain-in-the-ass". Då skulle nog de kriminellas blick vända sig till större kapitalstarkare länder.

Tyvärr satsas alldeles för lite medel för att bekämpa brottslighet, eftersom myndigheterna redan gett upp och accepterar en viss del brott. Och beviset på detta är alla förundersökningar som läggs ned innan de ens hunnit starta...