Senaste Kommentarerna

söndag 6 februari 2011

Dogmatisk indoktrinering av miljöaktivism?

ZiplocIsabel Théorêt från bloggen Le Blog de NotreVie förberedde en smörgås till sin 6 årige son Felix, som han skulle ha med sig till förskolan. När Felix såg vad hans mamma gjorde blev han förtvivlad och skrek "Nej mamma, du får inte göra så! Inte Ziploc mamma, inte Ziploc!" Isabel Théorêt blev förskräckt av sin sons reaktion och undrade vad som hade föranlett denna häftiga reaktion.

Med tårarna rinnande nedför kinderna berättade Felix att skolan hade ordnat en tävling där priset var en teddybjörn. I tävlingen deltog de barn som inte hade sin smörgås i en platsförpackning.

Felix pappa undersökte detta med skolan och fick veta att de startat denna tävling med hänsyn till miljön. Vi måste ta hand om våran planet och platspåsar bryts inte ned av naturen. Så de barn som har sina smörgåsar i en platspåse blir diskvaificerad, berättade läraren.

Så vad tycker du? Tycker du att skolan gör rätt i att utesluta 6-åriga planetförstörare eller är det ytterligare en dogmatisk indoktrinering av miljöaktivism?

snabbisen - din snabbaste väg till lycka

Reaktioner:

0 kommentarer: