Senaste Kommentarerna

torsdag 3 februari 2011

Anonymous attackerar Egypten

500 medlemmar i hacker-gruppen Anonymous deltog igår i en enad attack för att stänga ned Informationsministeriets hemsida samt president Hosni Mubarak's partis hemsida. Gruppen deltog tidigare i likartade attacker mot regeringarna i Tunisien och Jemen.

The New York Times rapporterar:

Attackerna ingår i en större kampanj för att stödja människorna i deras kamp att störta diktatorerna i de arabiska länderna. Förra månaden stängde gruppen ned börsen samt regeringens hemsidor i Tunisien.

Ett meddelande i Anonymous chatrum manade till attack (Operation Jemen) mot informationsministeriet i Jemen http://mtit.gov.ye och sidan låg nere tills Anonymous valde att ta paus. De attackerade även president Ali Abdullah Saleh hemsida som fortfarande ligger nere. Hacker-gruppen inväntar nu nästa steg innan Jemen attackeras på nytt. Gruppen har tagit fram en lista på sidor som ska hackas så snart Jemens folk går man ur huse.

Vilken påverkan har då dessa hacker attacker i arabvärlden? Inga alls!
I en del av världen där få har tillgång till internet passerar dessa attacker helt obemärkt. Attackerna är gruppens sätt att visa sitt stöd för folket, och vara ytterligare en nagel i ögat på diktatorerna.

snabbisen - din snabbaste väg till lycka

Reaktioner:

0 kommentarer: