Senaste Kommentarerna

söndag 6 februari 2011

Jobbskatteavdrag = Sämre vård

Jobbskatteavdrag 1, Jobbskatteavdrag 2, Jobbskatteavdrag 3 och Jobbskatteavdrag 4. I januari 2012 införs Jobbskatteavdrag 5. Visst låter det härligt. Kronorna tickar ned i plånboken hos oss som har ett arbete. Och vi som har ett arbete blir heller inte heller sjuka. Inte heller blir - vi som har ett arbete - äldre. ELLER?
Det är enkel matematik. Pengar som ska gå till vården, går till oss som arbetar.

En tydlig bild av detta ser vi på de överfulla sjukhusen. Socialstyrelsen och Arbetsmiljöverket har inlett en inspektion av flera storsjukhus efter larm om missförhållanden under sommaren. Och granskning av Sveriges åtta universitetssjukhus visar samtidigt att patientsäkerheten sätts på spel när sjukhusen överbelägger vårdavdelningar.

På Östra sjukhuset i Göteborg delade personalen på barnavdelningen ut skedar och kastruller till barnen så att de kunde påkalla uppmärksamhet vid behov, meddelar Vårdförbundet. På andra sjukhus köpte man in ringklockor från Clas Ohlsson för att larmknapparna inte räckte till.

Och under tiden går tusentals undersköterskor och sjuksköterskor arbetslösa och riskerar att hamna i jobb och utvecklingsgarantin Fas 3.

Tack Alliansen, tack Fredrik Reinfeldt och Anders Borg, tack Maud Olofsson, tack Göran Hägglund och tack Jan Björklund. Er bild av välfärdssamhället stämmer inte överens med min.

snabbisen - din snabbaste väg till lycka

Reaktioner:

0 kommentarer: