Senaste Kommentarerna

söndag 13 november 2011

USA hetsar igen för att rättfärdiga ett nytt krig

Våld, krig, förödelse, missämja, våldtäkter, avrättningar, brutala övergrepp, terror.
Den aggressiva hetskampanjen är i gång men det är inte Iran vi talar om. Det är krigsmaskinen USA som återigen har fått igång maskinerna och måste ut någonstans för att utföra övergrepp.

Det märks att det snart är presidentval i USA för det enda sättet att vinna ett val där är att hota och kriga - USA har blivit det nya hotet för människors säkerhet på jorden.

I media pågår just nu en uppstressad hets mot ledarna i Iran och anledningen till detta torde rimligtvis bero på att Iran för en aggressiv utrikespolitik - men Iran för ingen aggressiv utrikespolitik, tvärtom är det väldigt tyst från det isolerade landet. Det enda hot som Irans regim utgör är mot sitt eget folk.

I DN påstås det bisarrt nog att Iran skulle kunna hota Sverige med kärnvapen om de fick anledning till det. I USA har skrämseltaktik och hets varit en framgångsrik metod att införa lagar som begränsar medborgarnas demokratiska rättigheter. Samma skrämseltaktik används för att hetsa krig mot främmande länder. Ofta används en illa fungerade underrättelseavdelning som fabricerar felaktiga rapporter som underlag för dessa krig.

Nu hävdar denna underrättelsetjänst att Iran har en anläggning för att provspränga kärnladdningar och Irans Shahab 3-missiler kommer att förses med kärnstridsspetsar.
De talar om att Iran kan ha interkontinentala robotar inom några få år och allt detta bygger på att atomenergiorganet IAEA har rapporterat om en rad indicier på ett iranskt kärnvapenprogram.

Det är sorgligt att svensk media medverkar i planerna att i förväg rättfärdiga ett planerat eller tänkt anfall från Israel eller USA mot Iran. Detta utan att egentligen veta någonting om Irans utrikespolitiska intentioner. Det enda vi med säkerhet vet är att det finns ett land som för en aggressiv utrikespolitik - och det är inte Iran.

snabbisen - din snabbaste väg till lycka

Reaktioner:

1 kommentarer:

Sen när blev du sakkunnig detta ämne?