Senaste Kommentarerna

torsdag 3 november 2011

Ovärdigt att bjuda Bert Karlsson till Kumla

Ibland undrar jag hur Kumlaborna tänker. Kumla Promotion har startat ett ESF-projekt (man får m.a.o pengar ifrån Euopeiska socialfonden för detta jippo), för att köpmännen i Kumla ska få utbildning i hur de ska kunna utveckla sina verksamheter. Och till detta har man valt att bjuda in Bert Karlsson som ska hålla ett föredrag om sitt liv som entreprenör.

Bert Karlsson
Man kan ju undra hur Kumla Promotion tänkte när de bjöd in Bert Karlsson som är en av Sveriges mest kända invandrarkritiske förespråkare. Bert har länge hävdat att han inte är rasist men otal uttalanden samt hans aktiva motstånd mot invandrare i Ny Demokrati talar emot honom.

Sommaren 1992 få fångade Ian Wachtmeister och Bert Karlsson upp den främlingsfientliga opinion som uppstått sedan Sverige börjat ta emot många bosniska flyktingar. Under deras sommarturné på västkusten samlade de många på torgmötena och Bert Karlsson eldade upp publiken med att invandringspolitiken gör att gamla människor kommer att svälta ihjäl på ålderdomshemmen.

Bert Karlsson: "Här är en utmärkt löpsedel från Expressen. Så här ser det ut tyvärr: Anna, 83 nära att svälta ihjäl på ålderdomshem. Det här är en katastrof. För tack vare att den här flyktingpolitiken är så idiotisk så hjälper vi inte så många och dessutom kostar den 20, 30, 40 miljarder."

Han spred vandringshistorier om hur invandrare fuskar till sig bidrag, bland annat upprepade Bert Karlsson flera gånger att en indisk familj fått en halv miljon i svenska socialbidrag fast de bodde i Indien.

Den historien och flera andra påståenden t.ex. om kostnader för invandrarnas socialbidrag och hemspråksundervisning visade sig vid en granskning vara helt fel.

Kritiken mot partiet hårdnade. Det hindrade inte Bert Karlsson och Ian Wachtmeister från att gå ännu längre i flirtandet med de främlingsfientliga opinionerna, nu inom ett av rasisternas favoritämnen - invandrarnas brottslighet.

"Vi importerar kriminalitet idag av stort format", sa Bert Karlsson på torgmöten. Dessutom ljuger medierna om våldtäkter som begås av invandrare, hävdade han och gav ett exempel.

På flera torgmöten sommaren 1993 berättade Bert Karlsson och Ian Wachtmeister om en 13-årig somalisk flicka som blivit våldtagen och att medierna borde ha berättat att det var "en intern angelägenhet", det vill säga att det var invandrare som gjort det.

Bert Karlsson: "Vi kan ta tjejen som blev våldtagen. Det framstod att tre tonåringar hade våldtagit en trettonåring. Ni trodde naturligtvis att det var svenskar. Men det var en intern angelägenhet. Somalier var tjejen och det var tre stycken andra invandrare. Ingen snackade om att det var en intern grej det här."

När Ekots Mats Gezelius kollade fakta, visade det sig att påståendet var fel. De anhållna för våldtäkten var svenskar.

På turnén medverkade nu också Vivianne Franzén, som med gråt i halsen berättade om muslimer som ritualmördar sina barn, följt av: "Är det det här vi vill ha frågar jag mig. Hur länge dröjer det innan våra svenska barn ska tvingas vända ansiktet mot Mecka?".

Vi som var med minns att detta var otäcka år i den svenska samtidshistorien. Lasermannen sköt invandrare, inspirerad av Ny demokratis retorik. I spåren av Ian & Berts torgmötesturné brann flyktingförläggningar och unga män i bombarjackor letade upp människor med främmande utseende på stan och misshandlade dem.Ber Karlsson har även hyllat diktaturen och dödsstraffet i Kina. I flera intervjuer har han sagt att Sverige borde styras som en diktatur. Att han kommer undan med detta beror nog mer på att journalister vant sig vid att citatmaskinen Bert säger vad som helst för att få rubriker, än att det skulle anses uttrycka något slags ideologi.

Bert Karlsson får fortsätta vara mysfarbror utan att särskilt ofta bli påmind om sina tvivelaktiga åsikter eller sitt politiska förflutna. Eller att han, i en tid då flyktingförläggningar attackerades och Lasermannen härjade, valde att lansera patriotbandet Ultima Thule som sjöng om hotet mot vårt svenska vikingablod.

Gruppen, som tidigare finansierats av rasistiska BSS, lät sitt budskap tydligt gå fram i låttexter som:

Ni tär på vår jord
Ni tär på skalders ord
Ni tär på vår kropp, Svea rikes härd
Ni tär känn bettet i vårt svärdDenna man tycker Kumla Promotion är värdig att stå framför Kumla's köpmän. Jag säger bara fy skäms Kumla Promotion, fy skäms...

snabbisen - din snabbaste väg till lycka

Reaktioner:

2 kommentarer:

Tja han var ju egentligen inte kritisk till invandringen då han startade Ny Demokrati med Ian, men när han upptäckte de högerpopulistiska vindarna tog han sikte mot detta och började driva en hetsk och osaklig kampanj mot invandrarna. Jag var med och hörde en tes han hade om Bosnier som han beskrev som de mest tjuvaktigaste människorna i världen. Han påstod sig ha statistik på detta men kunde aldrig bevisa det rent sakligt. Att han är en entreprenör går inte att ta miste på men hans moraliska och etiska kompass är totalt "fucked up". Om han inte vore Bert Karlsson hade han antagligen varit Sveriges mest hatade person.

Grävlingen

Bert Karlsson har en skruv lös (eller flera) det har han bevisat flera gånger om. Det är bara synd att förtag anlitar honom för det ger Bert signal om att det han står för är rätt fast vi andra vet att det han har sagt om bla invandrare är förskräckligt och taffligt.

Nemona