Senaste Kommentarerna

onsdag 8 december 2010

Svartsjukedrama följt av hela världen

De två advokater som företräder Julian Assange hävdar att misstankarna för våldtäkt, sexuellt ofredande och olaga tvång mot två svenska kvinnor bara är nonsens.
Kvinnornas advokat Pia Engstrom-Lindgren hävdar att de inte deltar i en konspiration mot Wikileaks för att tvinga fram honom ur sitt gömställe.

Hela den här historien stinker och delar människorna i två läger. De som tror att Julian Assange är en våldtäktsman och de som inte tror det. Själv är jag kluven och tror att allt handlar om sårade känslor och att det vi ser är ett svartsjukedrama.

Kort och gott tror jag att detta har hänt: Julian Assange träffar två kvinnor som beundrar honom. Kvinnorna har båda, ovetande om varandra, sex med honom men får därefter vetskap om att de inte är den enda kvinnan i hans liv. Båda blir sårade och utkräver hämd/hämd.

Pia Engstrom-Lindgren säger: "Det är en fråga om rättvisa Vi är inte i ett skede ännu där herr Assange är åtalad Vi är i ett skede där hans agerande utreds av polis och det är nödvändigt för honom att komma till.Sverige för att berätta sin historia för polisen."

Julian Assange förnekar inte att han haft sex med de två kvinnor som anmält honom för våldtäkt, att allt har skedd i samförstånd, vuxna emellan.

Mot sig har han nu två kvinnor som hävdar motsatsen. Den ena är Anna Ardin (socialdemokratiska feministen och pressekreteraren för Broderskapsrörelsen), som bjöd in Julian Assange till Sverige och erbjöd honom att övernatta i hennes lägenhet.

Anna Ardin har idag rensat sin egen blogg, och tagit bort alla inlägg med Julian Assange/Wikileaks, efter att det framkommit att hon är en av kvinnorna som anklagar honom. Hon har raderat twitter-inlägg som handlade om henne själv och Assange, och Piratpartiet har raderat bilder och information som kopplar ihop Anna Ardin och Julian Assange.

Enligt egen utsago ska Anna haft skyddad sex med Julian Assange men kondomen de använde sprack. De skulle träffas på nytt nästa kväll men då kliver kvinna nummer två in i bilden.
Denna kvinna är mindre känd och ska ha varit en stor beundrare till Julian. Enligt hennes vittnesmål ska hon ha beundrat honom på avstånd och fått möjlighet att äta lunch med honom.
Kvinnan har berättat för Polisen att hon erbjöd Julian Assange att övernatta i hennes lägenhet i Enköping efter att de tagit en romantisk promenad i en park. Dagen efter att de haft sex tyckte kvinnan att Julian ägnade mer tid åt sin dator än henne, och hon retade sig på att han inte använt kondom då de hade samlag.
Kvinnan berättar också att Julian lovat att ringa henne dagen efter, men att han inte gjort detta.

Kvinnan kontaktar sossarnas partikontor för att få tag i Julian och får där tag i Anna Ardin och snart blir båda varse om att de inte var den enda som haft sex med honom.

Kvinna ska till Anna ha uttryckt oro över att hon haft oskyddad sex med Julian och att hon var orolig över graviditet och sexuellt överförbara sjukdomar. Fredagen den 20 augusti går båda kvinnorna till Polisen för att göra en anmälan mot honom.

Den första chefsåklagare Eva Finne anser inte att det fanns tillräckligt med underlag för att anhålla Julian. Kvinnorna är inte nöjda med detta beslut och vill ha ärendet omprövad och fallet öppnas på nytt med överåklagare Marianne Ny.

Enligt en anonym källa hos Polisen har Anna Ardin lämnat flera versioner av vad som hände när hon hade sex med Julian Assange.

Källa: All information om Wikileaks är inhämtad från artiklar på Aftonbladet.

snabbisen - din snabbaste väg till lycka

Reaktioner:

1 kommentarer:

Jag vill inte förminska kvinnornas känsla av det som skett, men jag tror som du att något är riktigt riktigt fel med anklagelsen mot Assange.

Bra blogg i övrigt hälsar Dubiösa Bettan