Senaste Kommentarerna

fredag 31 december 2010

Berusad och arg på Göran Hägglund

Jösses! Klockan är 21.45, jag är berusad och beroende av min dator. Skit också. Men jag är inte ensam. Sitter med min iPad i knät och surfar runt bland allehanda skitsidor och hittar en artikel med socialminister Göran Hägglund (Kristdemokraterna). Enligt denna flagranta osanningssägaren lever minst 200.000 barn lever i alkoholisthem. Går man in på olika politiska hemsidor kommer man ganska snart fram till att de flesta uppgifter om hur många alkoholister det finns i landet är extrapolerade från en 50 år gammal undersökning (uppdaterad för 30 år sedan) om hur det står till på en liten ort i Skåne.

När man till slut kommer fram till en siffra visar det sig att drygt 75.000 svenskar som kan antas ha barn dricker sig berusade minst en gång i veckan. En del av dem är gifta med var andra. Inget sägs om hur gamla barnen i fråga är. Och att någon dricker sig berusad minst en gång i veckan - då kan väl det knappast kategoriseras som problematisk konsumtion, det vill säga alkoholism?

Socialministern blåser alltså upp siffrorna minst två till tre gånger om - för att motivera mer privat verksamhet.

Det är förvisso väldigt synd om barn som verkligen lever i alkoholisthem. Men de är knappast betjänta av att frågan presenteras som ett nationellt trauma. Inte heller av att statsråd använder deras tragiska situation för att mjölka skattebetalarna på pengar till en svällande privat sektor. Och absolut inte av att de som säger sig vilja tillvarata deras intressen far med osanning. Samma socialminister vill samtidigt inte ha 18 årsgräns på Apoteken trots att SvD avslöjat hur självmordsförsök med receptfria värktabletter ökat bland unga kvinnor. Det är de privata marknadskrafterna som Göran Hägglund representerar inte något annat eller någon annan. Därmed basta!

Andra toppnyheter:
Elitistiska dagisbarn.
Saker är inte alltid vad vi medier tror.
Sluta blunda.
Terrorns ansikten.

snabbisen - din snabbaste väg till lycka

Reaktioner:

1 kommentarer: