Senaste Kommentarerna

lördag 8 oktober 2011

Tjuven Håkan Juholt och Sverigedemokraten Ilmar Reepalu

Nu har det dykt upp i debatten igen. Denna tanke att vi ska ha olika medborgarskap i Sverige för olika individer. Förslaget har en envis tendens att dyka upp med jämna mellanrum, men inte blir det mer rätt för det.

För två och ett halvt år sedan var det Moderaternas Tobias Billström och Ulf Kristersson som menade, att vi ska ha en prövotid för nyblivna medborgare. Därförinnan har Sverigedemokraterna förfäktat det, och gör det fortfarande.

Nu är det Ilmar Reepalu, Socialdemokraternas man i Malmö som lyfter frågan. Han fick från början medhåll i sitt eget parti av Morgan Johansson. Johansson sade från början att olika medborgarskap är en bra idé, förutsatt att det går fortare att bli medborgare i ett sådant system, än i dagens. En storm av kritik fick honom att ändra sig i går eftermiddag.

Idag utvisas personer från Sverige, vilka begår grova brott, och inte är medborgare. Det är en sak. Reepalu menar att man ska kunna utvisas trots att man har fått medborgarskap. Det är en helt annan.

Motivet är att vi har problem med organiserad brottslighet i Sverige, och att vi behöver en metod att mota busarna på. Reepalus tanke är att de kriminella som kommer hit är lugna innan de får medborgarskap, och sedan sätter igång att begå brott eftersom de då inte längre kan utvisas. Men vad skulle ett provisoriskt medborgarskap ge? Det går väl lika bra att vänta ut det, som något annat?

Det är lätt att förstå att politiker känner en press att plocka fram lätta fixar för att bekämpa ett sådant problem på. Men detta förslag kan rimligen inte bekämpa grundproblemet.

De spontana reaktionerna måste väl snarare vara, att det dels är polisens uppgift att bekämpa de grovt kriminella ligorna, dels att de behöver bli bättre på det. Detta övergripande mål borde väl gälla lika om den kriminella är född inom eller utom Sverige?

Principiellt skulle det skapas ett A-lag och ett B-lag bland medborgarna. Ett lag där medborgarskapet sitter lösare än på det andra. Sådant öppnar för godtycklig myndighetsutövning. Det skulle också sända signalerna, att samma typ av brott (tortyr och mord, exempelvis) inte skulle bedömas enligt samma skala, utan snarare efter yttre omständigheter. Sådant strider mot rättsprinciperna. För varför skulle ett svenskt gäng bedömas lättare på den punkten? Eller en etniskt svensk man som har våldtagit och mördat?

Tack och lov reagerade statsminister Fredrik Reinfeldt i går. "Vi har många gånger föreslagit skärpningar av straffen för grov brottslighet och då menar vi oavsett vem som är gärningsman. Frustrationen i Sverige är att det är alldeles för många brott som det inte följer lagföring på. Men det ska inte blandas ihop med medborgarskapet, som inte kan delas upp i sektioner eller underavdelningar" sade han till TT igår.

Bra talat Fredrik Reinfeldt, ibland finns det hopp om dig trots allt!

Vi kanske börja med att återkalla medborgarskapet för pajasen Ilmar Reepalu och tjuven kan Juholt

Det är fantastiskt hur snabbt Socialdemokraternas förfall skedde. Efter många år som ett seriöst parti för arbetarklassen räckte det med att en pajas och tjuv vid namn Håkan Juholt samt en smygrasist vid namn Ilmar Reepalu äntrade scenen. Resultat = Platt fall. Socialdemokraterna kommer inte att regera Sverige på många många år!

snabbisen - din snabbaste väg till lycka

Reaktioner:

4 kommentarer:

Jag tycker att kriminella som inte är födda i Sverige ska utvisas. Sen vad tokarna vänstern tycker har visat sig vara blaha, blaha. Såssepartiet borde läggas ner, dom har gjort sitt för länge sen, Nu kostar dom bara pengar för skattebetalarna

Reinfelt reagerade inte lika fort när han utsett ministrar i sin första regering och dom fick gå en efter en allt eftersom de blev påkomna att ha fuskat. Nej fy fan oavsett partipolitik så är det så att dom är fuskare allihop. Vem fan kan ta flyg och taxi till jobbet mer än politiker. Dom behöver inte sjukskriva sig för då jobbar dom hemma istället. När dom lägger politiken på hyllan eller blir sparkade så har dom fallskärmar. Och sedan har dom mage nog att stå upp och tycka att dom är värda allt.
Inte fan kan man vara värd något när man bara ljuger och bedrar skattebetalarna

Äntligen en politiker från ett annat parti än SD som vågar säga det majoriteten av folket tycker.
Har man bara den minsta insyn i vilka det är som står för den grova kriminella verksamheten och majoriteten av alla grova våldsbrott i Sverige idag så säger man inte emot. Inte fan är man rasist bara för att man inte tycker att grovt kriminella invandrare inte skall få vara kvar i landet. Tycker man det så skall man läsa på och försöka förstå vad ordet rasism innebär.
Så länge vi håller på och daltar med dessa människor, flertalet tjänar mer på att komma hit och begå brott och åka dit och hamna i fängelse än dom tjänar på att arbeta ett helt år i sitt egna land.

Heja Sverige

Vem har sagt att ett medborgarskap är permanent? Självklart ska det inte finnas varianter på medborgarskap, det är riktigt korkat.
Antingen är man medborgare eller inte. Att sedan människor begår brott är ett faktum. Se bara på Håkan Juholt. Svensk och brottsling.
Och invandrare är inte mer brottsligt benägna är svensken gement, det är bara något som de politiskt inkorrekta försöker upprepa som en sanning. Och tycker man att invandrare som begår brott ska utvisas - ja då är man faktiskt en rasist. Det är ett faktum! Kanske svårt att smälta men ett faktum!

Alfredo