Senaste Kommentarerna

måndag 21 juni 2010

Skärp dig Thomas Bodström

Thomas Bodström (S) åtföljd av flera bloggare kräver att utrikesminister Carl Bildt ska ta time-out då kammaråklagare Magnus Elving inlett en förundersökning för att ta reda på om Carl Bildt begått ett folkrättsbrott under den tid då hans satt i styrelsen för Lundin Oil. Detta efter att Magnus Elving läst en rapport från en rad frivilligorganisationer där man hävdar att folkrättsbrott har begåtts och att det kan finnas en svensk anknytning till sådana brott.

Kritikerna hävdar att Carl Bildt måste ta en time-out tills det att det kan fastställas att han är oskyldig.

Men skulle inte detta peka på att Carl Bildt är skyldig? Måste man träda tillbaka varje gång någon hävdar att ett brott har begåtts? Själv tycker jag att Carl Bildt skall sitta kvar på sin post tills det bevisats att han var delaktig till folkrättsbrott. Kravet är befängt och t.o.m Thomas Bodström förstår att det inte går till på det här sättet, men nu är det ju snart val, och då gäller det att skrika högt och kräva avgång från höger till vänster.

Not!
Förundersökningen rör Lundin Oils arbete i Sudan under perioden runt sekelskiftet, då Bildt satt i bolagets styrelse. Lundin Oil ska ha varit inblandat i stridigheter som fördrivit hundratusentals från sina hem och dödat runt 12.000.

Läs mer: Här, här och här.

snabbisen - din snabbaste väg till lycka

Reaktioner:

0 kommentarer: