Senaste Kommentarerna

tisdag 22 juni 2010

Köpa trafik till din blogg

Jag har fått mängder med frågor om det här med att köpa trafik. Och svaret är NEJ! Jag har aldrig köpt trafik till min blogg. Finns ingen anledning till det. Jag tjänar inga pengar på bloggen.

Men om man snabbt måste få upp besöksstatistiken och höja Alexa-rankningen då kan det vara frusterande att vänta på att ens ansträngningar med sökmotorptimering ger resultat.
Företaget Playahead köpte 300.000 besökare från en välkänd modeblogg, Kissies, i november förra året och i samma takt som de klättrade i sidrankning (och därmed i sökresultaten hos Google) desto mer organisk trafik fick de.

Har ni förresten sett hur jäkla ful Kissie egentligen är. Hon ser ut som en transvestit-hora som fått en pumpa uppkörd i arslet.

Kissie som transhora
Försök slita blicken från denna fula nuna och läs vidare.

Att köpa trafik från de stora bloggarna kan vara kostsamt men väldigt effektivt. Räkna med ungefär 10.000-15.000 kr i veckan i kostnader. Det man måste tänka på är att man inte får målinriktad trafik utan helt enkelt höjer sin besöksstatistik och hamnar väldigt högt på topplistorna. Detta i sin tur gör att man får mängder med gratis trafik från dessa listor. Ju högre upp i listorna man ligger desto fler blir nyfikna och kikar in.

Om man nöjer sig med att köpa mindre trafik, cirka 1000-2000 unika besökare om dagen så finns det billigare bloggar att vända sig till. Sachikoblog håller hyfsade priser än så länge och tar 149 kr per dygn. I genomsnitt får man då cirka 1000-1500 unika besökare om dagen. Man kan göra en deal på ännu mer trafik om dagen men det kostar mer och man får kontakta bloggaren om det.
Det finns ett prova-på-pris på 39 kr för 4 timmar om man vill se vad man får för pengarna först.
Det finns naturligtvis flera väletablerade bloggar som säljer trafik. Bara att Googla.

Om köpt trafik är schysst i konkurreshänseende låter jag vara osagt. Det här är business och SEO vi pratar om och där tar företagen till vilka metoder som helst för att hamna högre i listorna än konkurrenterna.

snabbisen - din snabbaste väg till lycka

Reaktioner:

0 kommentarer: