Senaste Kommentarerna

onsdag 2 december 2009

Vi bhöver granska trygghetssystemen

Kritiken mot Försäkringskassan är åter igång och det är egentligen inga nyheter som presenteras. Den här regeringen som vi valt till makten visar med tydlighet att de vill skärma av sig från verkligheten och endast diskutera kronor och ören.
Maria 60 år är inget undantag. Hon existerar endast som en kostnad för regeringen, hon är ingen människa. Detta är både på gott och ont.
Själv tycker jag att Försäkringskassan gör rätt (delvist). Självklart ska man prövas mot arbetsmarknaden. Bara för att man är sjuk behöver man inte slippa arbeta.

Fusk av våra trygghetssystemen måste bekämpas. Om vi ska ha ett trovärdigt system förutsätter det att den som får sjukersättning faktiskt är sjuk och den som får föräldraersättning verkligen är hemma med sitt barn.

Och ingen kan väl säga att det inte fuskas. Själv har jag mycket goda vänner som öppet berättar att de arbetar svart med målning/tapetsering/snickeriarbeten etc. Och hur många gånger har vi inte sett reportage där invalider haltar fram till sin bil och så snart de tror att ingen ser dem, springer de runt obehindrat.

Så självklart behöver vi system där allt granskas, men då krävs det att utredningarna är noggrant utförda och att de som verkligen är sjuka får det stöd de behöver.

Reaktioner:

0 kommentarer: