Senaste Kommentarerna

onsdag 9 december 2009

Alla skyller på alla

Visst är politik underbar. Det är ett spel för vuxna där det mesta går ut på att göra rätt. När man gör rätt tar man åt sig hela äran. Men när man gör fel, gäller det att skylla ifrån sig å det grövsta. Och helst ska man skylla på de som har minsta möjligheten att försvara sig.

Ta t.ex de nya reglerna för sjukförsäkringen. Detta är ett uttalande från ansvariga ministrar:

Vi förstår att människor känner oro, inte minst för den mediala bild som utmålas av försäkringen och om andra förändringar

Men om förändringarna i sjukförsäkringen hade varit bra skulle ju medierna inte skriva om det.

Nu har de anställda på Försäkringskassan tröttnat på att de blir felaktigt utpekade som syndabockar för dagens regelverk, när det är regeringen och den borgerliga regeringen som borde ställa sig i skamvrån.

Men nu har svenska folket tröttnat, den senaste förändringen räcker inte, det krävs mer, mycket mer för att sjukförsäkringens legitimitet ska kunna återinrättas.

Märkte ni förresten att Expressen försökte ställa intressanta frågor till Husmark Pehrsson. Men som vanlig inom politikerkåren så valde hon hellre att gömma huvudet i sanden och låta socialminister Hägglund besvara frågorna.

Vilka fantastiska ministrar och politiker vi har. Fega usla kräk som kastar vedervärdiga outtänkta lagförslag i ansiktet på oss svenskar, för att sedan lägga fötterna på ryggen och gömma sig för kritiken. Och för detta lämnar vi ifrån oss enorma mängder skattepengar som dessa usla kräk stoppar i sina fickor.

Idag kan vi se dessa clowner/politiker där de på nytt debatterar sjukförsäkringen och imorgon kommer kanske Husmark Pehrsson (om hon nte får nedsatt arbetsförmåga) till kammaren för att "besvara" frågor. Men mitt tips är att hon kommer att försöka kringgå att besvara frågor och istället försöka skylla ifrån sig.

Huka er! Cirkusen är i stan...

Läs mer om sjukförsäkringen:
Ex: 1 2 3 4
Dn: 1 2 3
Af: 1 2 3 4 5 6 7 8
SvD: 1 2 3 4

0 kommentarer: