Senaste Kommentarerna

lördag 26 december 2009

Dubbelmoral

Svensk Filmindustri har stoppat en reklamfilm mot kvinnovåld.

Kvinnojouren i Skövde köpte reklamutrymme på en lokal SF-biograf för en tio sekunder kort film som skulle sätta fokus på mäns våld mot kvinnor.

Misshandel
Filmen innehöll en misshandelssekvens för att informera om att det faktiskt finns någon att vända sig till om man far illa.

Efter klagomål från publiken drog SF tillbaka filmen.
– Det är dubbelmoral, att biopubliken kan betala för att se ett mycket grövre våld, men inte vågar se verkligheten, säger Helen Engström på Kvinnojouren i Skövde.

Man har nu klippt om filmen utan våldet, men Kvinnojouren funderar på att avbryta samarbetet då budskapet går förlorat.

Skicka filmen till snabbisen så sänder jag den på bloggen.

Pingat hos Intressant. Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

2 kommentarer:

"dubbelmoral"? Jisses, ordens betydelser glider rätt rejält nu för tiden...

Om man t.ex. ser en katastroffilm för att den är spännande och underhållande och har imponerande specialaffekter, är det då dubbelmoral att samtidigt inte vilja asteroider ska krascha ner på jorden? Nej, den där Kvinnojouren borde nog ta och lära sig ordens betydelse innan dom uttalar sig...

Nja! Jag är nog benägen att hålla med Kvinnojouren. För att förstå vidden av det ohyggliga liv som misshandlade kvinnor lever behöver man nog se en realistisk skildring av det. Men samtidigt tycker jag att man inte borde visa det på biografer eftersom besökarna där vill göra en verklighetsflykt.

Men vad vet jag om det...

Alfredo