Senaste Kommentarerna

söndag 6 december 2009

Konflikternas Mästare

Vi vuxna människor verkar inte ha något annat för oss än att hota, förolämpa och förnedra varandra. Det är nästan att man vill tro att människorna på denna planet vill starta krig med varandra.
Små barn har inga fördomar (tills deras föräldrar förstör dem) och tar kontakt med varandra för att leka och umgås, oavsett hudfärg eller religion.
Vi vuxna verkar ha förlorat dessa egenskaper och vill helst starta en konflikt så snabbt som möjligt.

Ta t.ex omröstningen i Schweiz där man röstade för ett "minaretförbud". Ett vad? Ett minaretförbud. (När blev människan löjlig?)
Och istället för försoning, förståelse och vänskap fick man en fiende. Och kanske var det just det man önskade sig.

Nej! Det kanske är dags att rensa luften med ytterligare ett stort krig i världen. Ett krig där miljoner människor får sätt livet till. Många faktorer talar om att ett sådant krig är förestående. Vattenbrist, klimathot, främlingsfientlighet, de största religionerna i världen som är i luven på varandra...

Nyamko Sabuni

När man frågar folk vad de önskar sig brukar de svara: Fred på jorden.
Men detta är nog bara ett reflexmässigt svar. Speciellt tror man inte på det när man ser allt elände som människorna företar sig, igen och igen och igen.

Kanske ska vi göra som Iran och stänga ned Internet och bygga höga murar längs våra gränser. Ingen får längre besöka något annat land.

0 kommentarer: