Senaste Kommentarerna

lördag 29 maj 2010

Årets Bluff - Ardi Rizal

Det här måste vara årets största bluff. 2 åriga Ardi Rizal röker 2 paket cigaretter om dagen. Hela bloggosfären är eld och lågor och dissar föräldrarna och nästan hela världen vrålar enhälligt att föräldrarna bör straffas.


Ardi Rizal är 2 år och bor i Indonesien, men frågan är om detta inte är den största bluff som genomförts detta århundrade. Är det verkligen någon som går på det?
Ja det finns bilder och det finns videoklipp, men hörni... Det här luktar skumt!snabbisen - din snabbaste väg till lycka

Reaktioner:

6 kommentarer:

Håller med. Vilken jäkla bluff dom kör på oss

En två-åring kan väl ändå inte ha sådan där finmotorik?

Motoriken? Errm, övning ger färdighet! det är som barn som tränar teckenspråk liksom. Tror inte detta är en bluff, tycker de ä lite coolt ;)

Den som är lite insatt förstår snabbt att rökningen i Indonesien utgör ett enormt mycket större problem än här i Europa. Tobaksbolagen har i princip obegränsade möjligheter och resurser att gå in för att marknadsföra, och sälja sina produkter i ett utvecklingsland som Indonesien. 80% av ungdomarna uppges röka i Indonesien, och flertalet event, konserter och t.o.m talangtävlingar för barn är sponsrade av olika tobaksbolag och märken. För människor som arbetar med tobak kommer inte det här som någon chock, det vill jag lova. Och jag är det någon som gillar att spela, kan jag satsa en rejäl slant på att detta, hur tragiskt det än är, tyvärr inte är någon bluff.

Desto snarare vi i väst slutar blunda för den här typen av problem i utvecklingsländerna och hoppas att det är på låtsas, desto snarare kan vi agera för att begränsa tobaksbolagens utnyttjande av redan hårt ansatta u-länder.

Om det nu skulle vara en bluff, vad är din teori kring filmerna/bilderna? Det känns inte som att det är någon omöjlighet. Fast sen går det ju att göra mycket med digital teknik också, så det säger jag ingenting om.

Skulle något "anit-tobak organisation" ligga bakom det?

Det känns som en dödlig kombination av fattigdom och avsaknaden av utbildning. Tror inte det är en bluff. Det enda som är säkert är att det är mest synd om stackars barnet.