Senaste Kommentarerna

lördag 10 september 2011

Varför är politik tråkigt ?

Politik är tråkigt! Politiska bloggar är tråkiga! Om politiska bloggare inte länkade till varandra i en inbördes beundran hade dom förtvinat den oändliga cyberrymden. Politiker har en tendens att svamla, och det dom svamlar om är frihet, klimat, jobb, bidrag, jämställdhet och välfärd. Och det här är inte unikt för något specifikt parti, utan alla partier svamlar om samma sak. Men det är nu det tråkiga börjar... alla svamlar men ingen lägger fram några konkreta, unika lösningar. Debattartikel efter debattartikel skrivs och blir publicerad men innehållet är detsamma "svammel, repriser, smutskastning på motparter men inga konkreta, unika lösningar".

Nu hävdar jag inte att det är oväsentligheter som diskuteras. Ämnena är korrekta, viktiga och angelägna, men (nu vädjar jag) kan det bildas ett nytt parti som vågar att presentera konkreta förslag som inte är ett hypnotiskt mantra som upprepas om och om igen medan politikerförakten breder ut sig!

Det här beteendet är självdestruktivt för alla partier och öppnar upp för kriminella, våldsverkare, presumtiva terrorister och landsförrädare att bilda partier för att sedan ta sig in i riksdagen och verka för att söndra vårat fosterland. Vi får inte glömma att det finns myndiga personer i detta land som inte bryr sig ett dugg om politik och det finns en enkel förklaring till detta: Politikerna misslyckas med att förmedla ett budskap.

Kan vi inte gemensamt bestämma idag att alla politiker börjar prata klarspråk. Alla alla partier börjar att fokusera för att föra fram sin politik och sluta rabbla nonsens. Det här är det enda sättet att ha kvar ett demokratiskt Sverige och för att få bort odemokratiska partier som bygger sin politik på hat och motsättningar.

Med vänliga hälsningar
Alfredo Larosa

snabbisen - är trött på tråkig politik

Reaktioner:

2 kommentarer:

Håller med dig om att politikerna är en grupp tråkmånsar som har en enda agenda = Klubben för inbördes beundran, andra göre sig icke besväret.

Nu tycker jag att du svamlar snabbisen. Ska du bli politiker nu? Kom ihåg att Sveriges alla problem beror på den nuvarande invandringspolitiken, rösta på rätt parti så kommer allt att lösa sig.

Peter Hörlin