Senaste Kommentarerna

söndag 4 december 2011

Hyckleriet kring de skeva skönhetsidealen

Ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta. Läser i Aftonbladet att H&M har designat kvinnokroppar på dator för att ingen levande kvinna har en passande kroppsform för deras bikinis. Det borde betyda att H&M inte ska få tillstånd att lansera dessa bikinis, eller?

Skev kroppsideal
Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth, (M) har manat till bojkott mot skeva skönhetsideal, men om hon verkligen menade allvar med detta skulle hon relativt enkelt kunna råda bot på detta hyckleri. Men vi vet alla att hennes utspel bara är ett spel för galleriet.

Tusentals unga tjejer bloggar dagligen om sina outfits och vad de gör för att hålla vikten och hyn i bra skick. Och det är just detta som är så sorgligt. Dessa unga tjejer har fått sina ideal från chicka modehus och trendiga klädkedjor. Och media som Aftonbladet blåser på genom att skriva om hur man fixar superkroppen eller drömkroppen. Och priset för superkroppen och drömkroppen är ofta riktigt högt. Vill det sig riktigt illa får man betala med sitt liv. Har man tur kan man klara sig med anorexi eller bulimi.

Hyckleriet fortsätter i rasande takt och mitt i elden befinner sig de unga tjejerna som växer upp och läser om den skeva skönhetsidealen på bloggar som drivs av en redan förlorad generation unga tjejer. Ab1

snabbisen - din snabbaste väg till lycka

Reaktioner:

2 kommentarer:

Så bra skrivet, sant också. Det är så jäkla sjukt....

Tack för ditt medhåll mymic. Sjukt är bara förordet...

Alfredo