Senaste Kommentarerna

fredag 30 december 2011

Danskt företag främjar tortyr i Iran

Det rapporteras att ett danskt företag RanTek, förser regimen i Iran med teknologi att censurera och spionera på medborgarna. Med hjälp av teknologin spårar regimen upp oliktänkande som därefter fängslas och utsätts för tortyr.

Danskt företag främjar tortyr i Iran
En journalist som arbetade för Mehr - den oficiella nyhetsbyrån i Iran - fick information från olika håll i landet, men mycket av informationen innehöll kontroversiell fakta som inte kunde sändas ut på de statliga kanalerna. Istället spred han informationen via bland annat Facebook. Journalisten fick erfara att Internet inte var säker, då säkerhetsstyrkor arresterade honom och utsatte honom för grov tortyr. Idag vet alla iranier att internet inte är säker.

Till idag har ca 4000 personer blivit arresterade enbart med anledning av att deras privata internettrafik varit avlyssnad. Och det danska företaget RanTek har hjälpt Irans regim med att bygga upp denna avlyssnings-apparat.

Dagen innan julafton rapporterade nyhetsbyrån Bloomberg att företaget RanTek i hemlighet sålt denna teknologi till Iran. Och det mest bisarra i historien är att utrustningen som tillverkas av det israeliska företaget Allot Communications hjälpt RanTek att leverera tekniken till sina dödsfiender i Iran.

Tydligen är girighet starkare än hat.

[Källa]

Rapportering från Iran:
1, 2, 3


snabbisen - din snabbaste väg till nyheter

Reaktioner:

0 kommentarer: