Senaste Kommentarerna

onsdag 16 mars 2011

Spekulationsnyheter från Japan

Livet är enkelriktat. Det har jag lärt mig från nyhetsreportagen som sveper över oss dagligen. Media pumpar ut information och bloggvärlden ser till att vidarbefodra samma information om och om igen. För någon vecka sedan dagar sedan var det upproren i Bahrain, för några dagar sedan var det upproret i Libyen, nu är det jordbävningen i Japan. Och hela tiden är det samma uppgifter. Informationen upprepas gång på gång, nyhetssändning efter nyhetssändning. Och resultatet är det samma varje gång: Ingen vet något!

Japan
Nyhetsstudior fylls med experter som inte har varit i närheten av Japan men de vet så mycket ändå. Spekulationer haglar vitt och brett och alla vill dela med sig av sin visdom. Härdsmälta eller partiell härdsmälta, vissa hävdar att strålning är farlig medan andra hävdar att den är ofarlig. Ingen vet något men alla har en åsikt.

Experter staplas ovanpå varandra och trots detta blir man inte klokare av det. Men värst av allt måste trots allt vara live-reportagen ifrån Japan. En nyhetsankare i studion frågar reportern på plats i Japan: Hur är det där du är? Ser du några tecken på panik? Varpå reportern svarar: Nej, det gör jag inte men det är svårt att få en uppfattning eftersom det är så få som talar engelska.

VA! Vad i helvete! Skickar Aktuellt ner reportrar till Japan som inte kan tala landets språk. Vad är det för galenskap. Varför överhuvudtaget skicka någon när informationen till största del består av ett gäng "experters" uttalanden?

Gud vad jag hatar spekulations-TV. Inget vettigt kommer ur detta...

snabbisen - hatar spekulations-TV

Reaktioner:

2 kommentarer:

Precis så känner jag också. Det är bara en massa experter som tycker si och så, men ingen vet egentligen någonting. Om dom är så duktiga kan dom ju åka till Japan och fixa allt på momangen. Nyheterna idag är ju bara en massa spekulationer där syftet är att skrämma skiten ur folk. Den som kommer med de största hoten får vara med på tv eller i tidningarna. Det är en sjuk värld i lever i och det är vi själva som skapa detta monster.

Håller med!Ju sjukare eller galnare "experter" media får tag på desto friskare tror mediabombarna att världen blir...