Senaste Kommentarerna

tisdag 1 mars 2011

Skräppropaganda

Vad är det för fel på världen egentligen. Spekulation efter spekulation bygger upp spänningen och skräckslagna blåögda människor fasar över nyheterna som sköljer över oss. Folk springer runt och skriker "Varg" till höger och vänster och bloggvärlden hjälper till att sprida ryktena och upprepar dem tills de blir en "sanning" - en ny verklighet. Läser på Aftonbladet att man har hittat Gaddafis skräckhåla - en underjordisk cell - där sju fångar begravts levande. Här ska brottslingar och regimmotståndare ha hängts eller torterats till döds. Dessutom ska libyska regeringsplan flugit till Vitryssland – möjligen med diamanter.

Är det så att vi verkligen vet att detta har hänt? Nog att Gadaffi är en fasansfull diktator, men räcker det för att börja spekulera och uppfinna "sanningar". Har vi inte lärt oss av misstagen ifrån Irak där det skulle finnas det ena och det andra, men det bidde bara en tumme.

Var det diamanter ombord på planet till Vitryssland eller är det bara spekulationer? Vilka var det som hade hängts i tortyrrummet? Var det brottslingar eller regimmotståndare, eller är det fortfarande spekulationer?

Dödsstraff är tillåtet i många länder och tortyr sker organiserat på den amerikanska militärbasen i Guantanamo. På vilket sätt skulle det här vara värre än det?

Det sägs att västvärlden gör sig nu redo att angripa Libyen! Kan den inte passa på att angripa alla andra regimer som utövar förtryck och tortyr på människor. Angrip Kina och kör därefter förbi Guantánamobasen och meja ner bödlarna där.

Eller... Nej visst ja, det skulle ju påverka våran egen ekonomi och välstånd. Dom stackars satarna kan vi offra...

snabbisen - din snabbaste väg till lycka

Reaktioner:

1 kommentarer:

Helt rätt!Media spekulerar och läsarna är många som tror på allt skit som skrivs där...Synd!Det var allt bättre förr.