Senaste Kommentarerna

lördag 10 april 2010

Illusionen på restaurangen

Igår var jag och min fru ute och åt middag på en restaurang i Örebro. Vi hade hoppats på en trevlig och romantisk afton medan barnen sov över hos mormor. Efter en stund började vi reta oss över den långa väntan på menyn.
Och när vi väl fick menyn dröjde det innan någon kom fram till vårat bord och tog emot beställningen.
Vi förstod snart att alla restauranggäster var smått irriterade över servicen och servitörerna fick höra ett och annat av de missnöjda gästerna.

Plötsligt blev vi avbrutna av att restaurangägaren klev ut på golvet och höll ett litet tal för oss alla. Han var elegant och mycket trevlig och hans tal var mycket underhållande och gick ut på att berätta hur det var att driva en restaurang. Han bad om ursäkt för kvällens dröjsmål och berättade att en av deras tre kockar var sjuk.

Nedan följer ett utdrag av resaturangägarens tal:

Att driva en restaurang är enorm krävande och stressigt. Men på bra restauranger ser allting så enkelt ut. Faktum är att få fram rätt mat eller dricka i rätt tid är en logistisk mardröm. Att kontinuerligt tänka på hygien och säkerhet samtidigt som kockarna är stressade är en stor utmaning.

Restaurangägarna arbetar ofta varenda dag i veckan, månad efter månad, men det ägnar vi besökare inte en tanke åt. Vi bryr oss inte om detta, men vi irriterar oss lätt över att maten dröjer eller att det finns en liten fläck på våra glas.
Och hur ofta har vi inte irriterats över de arroganta servitörerna?

Så för att överleva har restaurangerna fått lära sig att balansera allt detta för att överhuvudtaget överleva, samtidigt som de får allt att se så elegant enkelt ut.

Efter sitt tal meddelande restaurangägaren att alla gäster erbjöds ett glas vin eller annan dryck. Plötsligt försvann all irritation och alla började applådera talet. Med detta lilla tal fick restaurangägaren alla besökare på sin sida och även oss.

Idag drog jag mig till minnes ett videoklipp om detta med illusioner inom filmvärlden. Titta på detta videoklipp och se hur vi blir lurade med samtidigt fashionerande. Kanske ser det likadant ut på restaurangerna.snabbisen - din snabbaste väg till lycka

Reaktioner:

0 kommentarer: