Senaste Kommentarerna

måndag 16 november 2009

Maud Olofsson ljög om Vattenfall

Så var det dags igen att ljuga och den här gången trodde Maud Olofsson att hon kunde dra en vals och klara sig undan.

Näringsminister Maud Olofsson gjorde bort sig i direktsändningen av Agenda. Ena stunden har hon ingen aaaaning om när det gällde Vattenfalls skadeståndsavtal, och strax därefter erkänner hon i Agenda att hon vetat om det sedan i våras.

Klippt direkt från Agenda i Söndags:

MO: Det var ju inte analyserat när man tog beslutet. Det är det som jag kritiserar, därför att som ägare och styrelse borde vi ha fått veta det och det är inte bra att det är vi själva som ägare som faktiskt får fram de uppgifterna och inte de i styrelsen och VD.

KH: Hur länge har du känt till det här avtalet .

MO: Ja, vi började fråga om det här i våras och försökte ju få reda på vilka konsekvenser det skulle få för Vattenfall men det är till för några veckor sen som vi fick det riktigt bekräftat skrifligt ifrån bolaget men en längre tid har jag anat och varit ganska säker..

Du menar att du sen i våras har känt till att det funnits ett obegränsat skadeståndsavtal?

MO: JA


I Ekot påminner man om fredagens uttalande av Maud Olofsson att man inte skulle ha godkänt ett ansvarstagande. Något som står i skarp kontrast (tvärt om, alltså) mot vad regeringen säger idag. I Eko-inslaget frågar man om regeringens kännedom om avtalet. Enligt inslaget har Vattenfalls styrelse fått information i mars 2008. Med på sammanträdet var en representant från Näringsdepartementet. Ändå menar statssekreterare Alterå att regeringen inte har informerats om de långtgående ansvarsförbindelser som avtalet innebär och som alltså gör Vattenfall fullt ut ansvariga för en eventuell tysk kärnkraftsolycka.

AB, SvD, DN,
Ab2,

Reaktioner:

0 kommentarer: