Så här inför julen bakas det en hel del i familjen. Och medan mamma och barnen bakade lussekakor experimenterade jag med lite choklad. Och resultatet blev en succé.
Ingredienser & Gör så här:
200 gram mjölkchoklad
200 gram vit choklad
100 gram mintkarameller
1. Lägg mintkaramellerna i en mortel och krossa dem till småbitar (ej till pulver).
2. Smält mjölkchokladen i ett vattenbad och häll ut den på en bakplåt täckt med bakpapper.
3. Smält den vita chokladen i ett vattenbad och blanda i hälften av de krossade mintkaramellerna.
4. Häll över den vita chokladen och bred ut den över den stelnade mjölkchokladen.
5. Strössla över resten av mintkaramellerna.
6. Låt stelna i kylskåp i 10 minuter.
7. Avnjut!
Barnen ville först inte smaka och tittade misstänksamt på mina pepparmintkakor. Efter en stund valde min yngsta dotter att smaka, och när hon väl utbrast "JÄTTEGOTT" så var frosseriet igång. På 20 minuter hade de ätit upp alla pepparmintkakor och frågade efter mer.
Det kan man väl kalla en succé?
snabbisen - din snabbaste väg till lycka
0 kommentarer:
Skicka en kommentar