Senaste Kommentarerna

söndag 12 juni 2011

Det är inte vad man säger...

Barn gör inte som man säger, dom lär sig av att titta och härma vårat agerande. Jag satt och fikade med mina barn på äventyrsbadet i Örebro och tittade på spektaklet som utspelade sig i närheten. En mamma skrek högt åt sitt barn som inte ville sitta ned och vänta medan mamman fikar färdigt med sin väninna. Barnet som var i 4 års åldern, tenderade inte lyssna på henne.
Mamman sprang upp och slet tag i barnets arm och släpade honom till bordet samtidigt som hon kastade ur sig glåpord som "är du dum i huvudet din skitunge". Barnet trodde antagligen att det var en lek och skrattade, medan mamman fortsätta att vräka ur sig dumheter. Skitunge, idiot, dumhuvud, korkade skitunge. Jag kan ha missat några epiteter.

Min dotter undrade om man fick säga så till sina barn och jag försökte förklara att detta inte var ett mycket dåligt exempel på barnuppfostran.

Efter denna strapats låter tvångssterilisering som ljuv musik i mina öron.

Barnuppfostran

snabbisen - din snabbaste väg till lycka

Reaktioner:

2 kommentarer:

Ibland blir jag lite rädd när jag hör hur folk behandlar de som det är meningen att de skall älska. Om du har så dålig självkontroll och tålamod att du inte kan låta bli att bruka våld (dra hårt i armen tycker jag kan räknas som våld) eller psykiskt misshandla (kalla någon för idiot upprepade gånger är ju mobbning och psykisk misshandel) så borde de heller inte ha rättigheten att vara nära denna personen de älskar. Visst att alla kan bli sura ibland och det går inte att ha kontroll alltid, alltid, alltid, men de som behandlar sina barn så offentligt är väl inte direkt de som är mest tålmodiga och har mest självkontroll.
/Upprörd_tjej

Ibland undrar man verkligen varför människor skaffar barn överhuvudtaget. Man är väl medveten om att barn kommer att ha trotsålder i olika svår grad? Man är väl medveten att barnet kommer att bli tvunget att bli viktigare än en själv?

Man kanske ska behöva ta "förälder-körkort"? Det kanske vore något? Ett teoriprov och ett praktiskt prov?! :D Haha!